Færre flygtninge end ventet koster kommuner dyrt

Færre flygtninge end ventet koster kommuner dyrt

image title: 
Foto: Francis Dean/123rf.com
Ifølge Berlingske har det kostet kommunerne mange millioner kroner, at der er kommet langt færre flygtninge, end man havde regnet med.
 
Tomme boliger efterlader en millionregning. Reglerne om boligstøtte er nemlig blevet ændret, og derfor kan kommunerne ikke længere få refusion for deres udgifter til tomgangsleje i midlertidige boliger.
 
Ifølge Thomas Kastrup-Larsen (S), der er formand for arbejdsmarkeds- og erhvervsudvalget i Kommunernes Landsforening (KL), så er det positivt, at flygtningestrømmen er aftaget. Han erkender dog, at det har kostet kommunerne dyrt:

”Udfordringen er, at de tomme boliger har medført, at der bliver tørret en regning af på os, fordi man i ministeriet har ændret reglerne fra den ene dag til den anden, så man ikke kan hjemtage refusion.”

LÆS OGSÅ: Uddeling af asylspray får blandede reaktioner

I et brev til integrationsminister Inger Støjberg, beder KL om, at reglerne for refusion tilbagerulles, så kommunerne på den måde kan få udgifterne dækket. Derudover ønsker KL også at gøre det muligt for andre beboere at flytte ind i de tomme boliger.
Inger Støjberg er dog ikke enig i, at der skulle være merudgifter, på grund af, at der er kommet færre flygtninge end forventet.

”Derudover så er de udgifter, kommunerne har til boliger, som ikke skal bruges lige nu, marginale i forhold til det store regnestykke,” siger Inger Støjberg ifølge TV2 til Berlingske.

”Her tænker jeg ikke mindst på, at regeringen i forbindelse med topartsaftalen med KL tilførte kommunerne godt en milliard kroner. Ministeren henviser til, at integrationstilskuddet også blev hævet med 225 millioner kroner. Penge som ikke bliver taget tilbage, selv om flygtningetallet ikke er så højt som ventet.”

Burde reglerne for refusion tilbagerulles, som kommunerne ønsker?

TV2 
 
Tags: