Førstefødte børn er klogere end deres søskende

Førstefødte børn er klogere end deres søskende

image title: 
Foto: Александр Савченко/123rf.com
Efter mange års debat, om hvem i søskendeflokken, der er klogest, konkluderer forskere fra University of Edinburgh, at førstefødte børn har en højere IQ end deres yngre søskende.

Forskerne siger, at forklaringen kan være, at de førstefødte ofte modtager mere mental stimulation og støtte i deres udvikling fra deres forældre i de første år.

Undersøgelsen kan hjælpe med at forklare tidligere undersøgelser, der viser, at de ældre søskende ofte tjener flere penge og får en længere uddannelse senere i livet.

LÆS OGSÅ: Derfor definerer manden det gode forhold

Undersøgelsen er lavet i samarbejde med Analysis Group og University of Sydney, og man har undersøgt næsten 5.000 børn i alderen 0 til 14 år.

Man konstaterede, at der blev tilbudt mindre mental stimulation til yngre søskende, og forældrene deltog i færre aktiviteter som læsning, håndværk og at spille på musikinstrumenter.

”Vores resultater tyder på, at store skift i forældrenes adfærd er en mulig forklaring på forskellene i resultaterne mellem søskende,” udtaler Ana Nuevo-Chuquero, der er en af forskerne bag undersøgelsen.

Er din erfaring også, at den ældste i søskendeflokken er den klogeste?

Metro
 
Tags: