Facebook-billeder får Metro-elektriker fyret

Facebook-billeder får Metro-elektriker fyret

image title: 
Foto: Bogdan Hoda/123rf.com
Elektrikeren Bo Arleth arbejdede indtil for nylig for firmaet Helbo Hansen, der er tilknyttet de igangværende metrobyggerier flere steder i Københavns Kommune. I januar måned var han sygemeldt i en længere periode, og da han i sidste måned kom tilbage på arbejde, fik han stukket en fyreseddel i hånden med begrundelsen ”manglende arbejde”.
 
Bo Arleth er dog sikker på, at fyringen ikke skyldes hans sygefravær. Han er i stedet overbevist om, at den skyldes nogle billeder på hans Facebook-profil, hvor han gør opmærksom på manglende sikkerhed og dårlige arbejdsforhold på byggepladserne. Dette er han da også blevet bekræftet i af en tidligere kollega, der ønsker at være anonym:
 
”En højerestående i firmaet kom til at tale over sig og fortalte, at Metroselskabet ikke ville have Bo på arbejdspladsen, efter han havde lagt billederne på Facebook,” fortæller kollegaen til Ekstra Bladet.
 
Den historie kan man dog ikke genkende hos hverken Helbo Hansen eller Metroselskabet. Helbo Hansen holder således fast i, at fyringen udelukkende skyldes ”nedgang i arbejdsmængden”:
 
”Vi blev nødt til at opsige 10 medarbejdere, heriblandt Bo Arleth. Vi har ikke været i kontakt med Metroselskabet før i søndags, hvor de ringede og fortalte om billederne,” siger Roland Smits, som er administrerende direktør for firmaet.
 
Ifølge Bo Arleth havde han rettet henvendelse om forholdene til både byggepladsernes sikkerhedsansvarlige, Metroselskabet og Arbejdstilsynet uden der blev gjort noget ved sagen. Af den årsag valgte han at offentliggøre billederne, der i skrivende stund er blevet delt mere end 1.800 gange på Facebook.
 
Hvem bør tage affære for at få udbedret de livsfarlige forhold på byggepladserne?
 
Se de rystende billeder på Ekstra Bladet

Tags: