Facebook tærer på børnefamilien

Facebook tærer på børnefamilien

image title: 
Foto: sakkmesterke
Det er ikke et nyt fænomen, at børn har egne smartphones og tablets. Tendensen er stigende, og flere børnefamilier mærker konsekvenserne. Politiken har snakket med en familie, som indførte ‘skærmfri’ måned med gode resultater.
 
Reglerne var simple: Det er ikke tilladt at bruge hverken iPad, computer eller TV inden for hjemmets fire vægge hos familien Boeskov/Nordin.
 
“Meget af det, vi talte om herhjemme, blev forhandlinger om, hvornår børnene måtte spille. Alle vores samtaler kom til at handle om det her spilleri,” siger Agnethe Nordin til Politiken.
 
Derfor skrev hun en status-opdatering, hvor hun sagde farvel til facebook i en måned og slettede derefter facebook-appen fra sin telefon.
 
LÆS OGSÅ: Mor: Selfies skal på skoleskemaet
 
Resultaterne var positive: Samtalerne handlede pludselig ikke kun om spil og børnene var begyndt at lege sammen igen. De opfandte endda nye lege.
 
Tue Bowskov siger, at det var “som om vores børn var kommet tilbage igen” nu hvor der ikke hele tiden var en iPad der trak i den anden ende.
 
Oplevelsen har ændret Agnethes syn på facebook:
 
“Nu, hvor jeg har været ude af det, så er jeg fuldstændig ligeglad med, hvad andre kan se om mit liv (på facebook, red.), og selv om jeg stadig synes, det er sjovt at følge med i andres liv, fylder det en brøkdel af, hvad det gjorde før.”
 
Hvad er din holdning til familiens “skærmfri måned”? Kunne du finde på at gøre det samme?
 
Politiken

Tags: