Faktaboks om køn skaber heftig debat

Faktaboks om køn skaber heftig debat

image title: 
Foto: Allan Swart/123rf.com
Mænd er mere domminerende, mens kvinder er mere blide, sådan lyder påstanden fra en psykologisk test.

Berlingske har oplevet heftig kritik, efter udgivelsen af en faktaboks i forbindelse med artiklen ’Dansk ledelseskultur passer ikke til kvinde.’

Artiklen har fået flere foreninger til tasterne, heriblandt Selskab for Ligestilling, debattører og politikere, hvor nogle skriver vrede indlæg, mens andre forsvarer dem.

”Nej nej, vi ER altså ikke sexister - vi videreformidler bare FAKTA! I ved, den største, journalistiske dyd,” skriver Selskab for Ligestilling blandt andet, mens debattøren Sanne Søndergaard også giver faktaboksen hug med på vejen.

”Fakta mig i røven, Berlingske! Selvtilstrækkeligt, selvsikkert forsvar af egne synspunkter,” skriver hun på Facebook.

LÆS OGSÅ: 58-årig tiltalt i sadomasochistisk Røde Kors-sag

Artiklen handler om, at der generelt er for få kvinder i det danske erhvervsliv, da mange kvinder ikke kan identificere sig med den typiske topchef, der skal kunne være hård og kontant.

”Kvinderne oplever et manglende match mellem deres egen identitet og toplederrollens identitet. Den historie, der fortælles om toplederrollen, er meget maskulin. Den handler om maskuline værdier, mænd og grå habitter, som kvinder ikke kan identificere sig med,” siger ekspert i kvinder og ledelse, Sabrina Spangsberg.

Flere kommentarer kan læses her: 

Er der hold i den heftige kritik?

BT
Tags: 
Nøgleord: