Falsk kræftpatient tog røven på Danmark

Falsk kræftpatient tog røven på Danmark

image title: 
Foto: Pixabay
Personen bag profilen på Instagram @kemoland var 21-årige Clara Maria. På profilen kunne man følge hendes kamp mod kræft, som hun tabte natten til tirsdag.
 
Clara Maria og hendes profil er blevet populær og har fået massiv omtale på de sociale medier. Folk skriver blandt andet, at de er inspirerede af hendes positive syn på livet, og hendes smukke skrivestil.
 
Den kendte blogger Mascha Vang har også delt den unge kvindes historie, hvilket medførte, at @kemoland fik tusindvis af følgere på Instagram.
 
Problemet er bare, at det hele er et svindelnummer. Personen bag lider ikke af kræft, og Aarhus Universitetshospital (som ‘Clara Maria’ hævede at være indlagt på) har bekræftet overfor Metroxpress, at de ikke kender noget til en patient ved navn Clara Maria, som døde natten til tirsdag.
 
LÆS OGSÅ: 200.000 lider af dødelig sygdom uden at vide det
 
Personen bag profilen har angiveligt lavet et lignende nummer før.
 
På facebook er der meget delte meninger om, hvordan man skal anskue situationen. Nogle mener, at personen bag bør straffes, fordi det ikke er etisk og moralsk forsvarligt at lyve om kræft. Andre mener, at man bør se på det positive, og fokusere på den inspiration, man fik ud af ‘Clara Marias’ rørende ord.


 
Psykolog Talli Ungar Felding mener, at handlinger, som den falske profil, ofte er et råb om hjælp:
 
“Men det er et ubevidst råb om hjælp, for personen ved højst sandsynligt ikke, hvad han/hun har brug for hjælp til,” siger Talli Ungar Felding.

Profilen er slettet på Instagram.
 
Hvad er din holdning til den falske profil? Bør personen bag straffes?
 
Metroxpress
Tags: