Fandt maleri til 900 millioner på loftet

Fandt maleri til 900 millioner på loftet

image title: 
Foto: Pixabay
Et utæt loft i et hus i den franske by Toulouse førte til fundet af et maleri, der vurderes at være malet af den verdensberømte kunstner Michelangelo di Caravaggio og have en værdi af svimlende 900 millioner kroner.

Værket, som flere eksperter mener er malet i 1600-tallet, forsvandt sporløst cirka 100 år efter det var færdigt og har ikke været set, før det dukkede op på det franske loft for to år siden.

Den franske kunstekspert Eric Turquin mener, at der er tale om værket “Judith halshugger Holofernes”.

Han bakkes op af den tidligere italienske museumsdirektør, Nicolas Spinoza, der ifølge The Independent er en førende ekspert i Caravaggios værker.

Man kommer måske aldrig til at kunne fastslå maleriets ægthed, men det bør ikke spille nogen rolle, mener Spinoza ifølge The Independent.  

“Maleriet bør betragtes som en ægte original af mesteren fra Lombardiet, også selvom der ikke findes konkret og uigendrivelige beviser for det,” siger han.

Viser maleriet sig at være ægte, kan den unavngivne familie med det utætte loft se frem til at få op imod 120 millioner euro, svarende til 900 millioner kroner, på bankbogen.

Synes du også, at det er helt vanvittigt at et maleri kan være så meget værd? 

BT
Tags: