Fandt sin stjålne cykel på DBA og tog sagen i egen hånd

Fandt sin stjålne cykel på DBA og tog sagen i egen hånd

image title: 
Foto: Véronique Lestoquoy/123rf
”Jeg blev sur og tænkte - det skal fandme være løgn!”

Sådan reagerede Kristoffer Dasz Østergaard, da han for anden gang på få måneder fik stjålet en spritny cykel til en værdi af 6.500 kroner. Han valgte dog ikke at melde det til politiet og forsikringen

”Fordi vi har to små børn har vi tidligere haft lidt elektronikskader. Efter det første cykeltyveri modtog vi et brev, hvor der stod at vi havde flere sager end gennemsnittet og risikerede at vores præmie steg, hvis vi ikke passede på,” forklarer han.

Han tog derfor sagen i egen hånd.

”Jeg gennemtrevlede diverse Facebook-grupper, Gul og Gratis, samt DBA.dk, og her fandt jeg pludselig en annonce med en cykel der lignede min. Jeg fandt min købskvittering og kunne se, at stelnummeret passede - bortset fra, at der var tilføjet et 'J' efter de syv cifre,” fortæller han.

LÆS OGSÅ: Forsikringsselskaber vil genteste dig 

Han tog kontakt til sælgeren under påskud af, at ville købe cyklen, og de to aftalte at mødes.

Da cyklen blev stjålet var den låst med en kædelås, men den almindelige cykellås var ikke låst, og Kristoffer havde stadig nøglen til denne. Den havde han med, da hun mødtes med sælgeren.

”Det blev han pænt forundret over. Jeg kunne se, at han tænkte 'hvad fanden skete der lige der?'” griner Kristoffer.

”Jeg sagde, at der var lige én ting til og så hev jeg min kvittering frem og spurgte ham, hvordan han kunne forklare den.”

Sælgeren havde selv en kvittering og en forklaring:

”Han sagde, at han selv havde købt cyklen og viste mig en kvittering fra en, der hedder Kenneth, som bor på Amager. Ham havde han købt rigtig mange cykler af. Kenneth sælger åbenbart cykler som hans venner ikke vil have mere,” forklarer Kristoffer, der endte med at få den stjålne cykel igen.

Han anmeldte ikke cykelsælgeren til politiet da ”ordensmagten ikke er voldsomt engagerede i at opklare cykeltyverier.”

Kunne du finde på at gøre det samme, hvis du fandt en af dine stjålne ejendele til salg på nettet?

Ekstra Bladet
Tags: 
Nøgleord: