Far dømt for at påpege fejl i børnehave

Far dømt for at påpege fejl i børnehave

image title: 
Igor Mojzes/123rf.com
Henrik Høyer, fra Køge er netop blevet kendt skyldig i hacking, hvilket har resulteret i, at han skal betale 10 dagsbøder af 500 kroner.

”Det korte er jo, at jeg er blevet dømt for at have hacket systemet, men de andre tiltaler om, at jeg havde ødelagt data, blev jeg kendt uskyldig i, siger Henrik Høyer,” fortæller Henrik Høyer om sin døm. Dommen skyldes, at IT-firmaet Infoba havde meldt ham til politiet.

Hackeren havde angiveligt lavet en pop-up boks med teksten ”Ring til Infoba og sig, at jeres nye intranetløsning er blevet hacket”, efter at have fundet sikkerhedshullet i sin søn børnehaves IT-system, der bliver udbudt af Infoba.

LÆS OGSÅ: Advarsel: Slet straks dette program!

Baggrunden for at hacke intranettet, kommer sig af at Henrik Høyer var bekymret for IT-sikkerheden, når nu han skulle opgive oplysninger om sin søn.

Han valgte derfor at teste systemets sikkerhed, som altså må siges at have dumpet.

”Det irriterer mig, at man bruger tiden på, om jeg har gjort noget strafbart eller ej, i stedet for at gå hårdt efter Infoba, som har lavet de her systemer,” udtaler Henrik Høyer.

Der stilles dog hertil spørgsmålstegn ved, hvorfor Henrik ikke startede med at sige det til kommunen, børnehaven eller IT-selskabet.

”Jo, men hvis jeg havde sagt det til alle mulige forældre, havde jeg gået over stregen. Jeg skrev det på en måde, så det poppede op på en computer nede i børnehaven, så det kun var dem, der arbejdede i børnehaven, der så det,” svarer han.

Hvor langt kan man tillade sig at gå for at vise en pointe?

Ekstrabladet 
Tags: 
Nøgleord: