Fartkontrol: Her ligger politiet på lur

Fartkontrol: Her ligger politiet på lur

image title: 
Foto: Francis Dean/123rf.com
I denne og næste uge valfarter børn i næsten alle aldre til skole i de tidlige morgentimer, når det igen ringer ind til time efter en lang sommerferie.

Nogle går, andre kommer på cykel, mens der også er dem, der bliver kørt i bil af deres forældre.

Sidstnævnte gruppe skal være ekstra opmærksom, for fra mandag den 7. august og frem til fredag den 18. august gennemfører politiet en landsdækkende kontrol ved landets skoler.

”Vi kommer især til at holde øje med bilernes hastighed, om alle personer i bilen har sikkerhedssele på og forældrenes trafikale adfærd, herunder parkering, i forbindelse med aflevering af børn ved skolerne,” skriver Rigspolitiet ifølge BT i en pressemeddelelse.

Her oplyses desuden, at fartkontrollen både vil bestå af fotovogne og manuelle fartkontroller.

LÆS OGSÅ: Nyt i Emilie Meng-sagen: 81-årig kvinde opsøgt

Indsatsen glæder Rådet for Sikker Trafik, der sammen med Trygfonden og landets kommuner har lanceret en kampagne, der skal minde bilisterne om skolebørnenes tilstedeværelse i trafikken.

”Både de mindre og de større børn kan være meget impulsive og ser ikke altid de biler, der kommer kørende. Det stiller ekstra krav til bilisterne om at være meget opmærksomme og vise ekstra hensyn,” siger Rosa Nissen, der er projektleder i Rådet for Sikker Trafik, til Jyllands-Posten.

Sidste år lavede politiet en lignende landskontrol, og her var resultaterne alarmerende.

I alt 6.202 bilister blev taget i at køre for hurtigt, den højeste målte fart var 98 kilometer i timen, og to fik frakendt deres kørekort.

Hvad mener du om politiets indsats?

BT