Fem glemte storbyer, du SKAL besøge

Fem glemte storbyer, du SKAL besøge

image title: 
tomas1111/123rf.com
Alle snakker om storbyer såsom London, Paris og Rom. De er naturligvis i mediernes søgelys og folks bevidsthed. Men det er tit de alternative storbyer, der har mest at byde på, såsom færre turister, den lokale charme og billigere priser.

Redaktionen har fundet fem alternative storbyer, der sagtens kan måle sig med de populære storbyer verden over:

1. Utrecht (Holland)
Utrecht er Hollands fjerdestørste by – også kendt som ungdommens by. Utrecht University tiltrækker nemlig mange studerende hvert år fra nær og fjern. Men byen er ikke kun for det unge publikum - Utrecht har noget for alle aldre. Du kan eksempelvis tage familien med på en kanalrundfart, se om I tør bestige det højeste tårn i Domkirken, gå på opdagelse i de mange botaniske haver og spise billig gouda på byens mange studievenlige og charmerende restauranter.
 
Til det yngre publikum eller den festglade type, så er der også mange natklubber, hvor de serverer Heineken i massevis. Hop i træskoene, pluk en tulipan og nyd en tur til Hollands mest charmerende storby – Utrecht.
 
2. Ljubljana (Slovenien)
Ljubljana er hovedstaden i Slovenien, men en hovedstad man alt for sjældent hører noget om. Storbyen blev godt nok kåret som Europas grønne hovedstad i 2016, hvilket skyldes de mange smukke skove og bjerge midt i byen. Hovedstaden er dog primært kendt for sin storslåede arkitektur, nationalgallerier og museer for moderne kunst samt de mange udendørs koncerter tæt ved operahuset.
 
Tag familien, kæresten eller veninderne under armen og gå på slentretur i det pulserende bycentrum og nyd solnedgangen fra en af de mange udendørs cafeer, mens du kigger på byens idylliske landskab. Snak med de lokale og hop på en bus til Lake Bled en times kørsel fra Ljubljana – du har aldrig oplevet noget smukkere. God fornøjelse!

LÆS OGSÅ: DMI: Deprimerende sommervejr på vej
 
3. Krakow (Polen)
Ønsker du gammel historie, en smagsoplevelse af kibny og lokal charme, så skal du tage til Krakow. Storbyen er især kendt for sine mange historiske bygninger og monumenter, mange floder, bjerge og grønne arealer. Krakow har længe været kendt som Polens ultimative kulturhovedstad.
 
Book flyet allerede nu, og tag på opdagelse i en af Europas billigste og mest inspirerende storbyer, hvor polsk kunst, historie og smagsoplevelser bliver taget til et helt nyt niveau.
 
4. Bari (Italien)
Alle elsker pizza og pasta. Det samme gør de lokale i Bari. Storbyen er en kystby, hvor der er færgeforbindelser til Grækenland, men byen har meget mere at byde på end det! Byens mange kirker, katedraler og monumenter skal opleves. Især Basilica San Nocola er en kirke uden sammenligning. Bari byder også på flere kilometer strand, lokal charme og billige restauranter, hvor du kan få en pasta bolognese, som kun Bari kan tilbyde.
 
Pak kufferterne og tag dem, du elsker, i hånden, for turen går til Syditalien![PH1] 
 
5. Split (Kroatien)
Bok! Sådan hilser man på hinanden i Kroatien, og hvis du elsker god vin og en kulinarisk smagsoplevelse? Så skal du tage til Split. Ikke nok med det, så byder byen også på lækre strande, charmerende bydele, billige restauranter, parker, museer og et festligt natteliv. Split har noget for alle typer og alle aldre, så hvis du gerne vil besøge katedraler, cykle rundt i diverse parker og gå på museer, så kan du gøre det i dagevis. Hvis du hellere vil dase på stranden og drikke lækker vin hele natten, så er der også rig mulighed for det. 
 
Hvis du savner sol og sommer, så pak solcremen, solhatten og soltæppet for Split byder på 35 grader hele sommeren.

Hvilken storby er din favorit?
Tags: