Feminist får dødstrusler efter abort-afsløring

Feminist får dødstrusler efter abort-afsløring

image title: 
Foto: Giovanni Gagliardi/123rf
En britisk blogger og selverklæret feminist har vakt harme i England, efter hun for nyligt afslørede på sin blog, at hun tilbage i 2012 valgte at abortere sit ufødte drengebarn alene af den årsag, at det var en dreng.
 
Afsløringen har efterfølgende resulteret i målrettet vrede på specielt Twitter mod bloggeren, der kalder sig Lana, og hun har endda modtaget dødstrusler på mail. Selv forklarer hun på sin blog sin beslutning således:
 
”Jeg hader ikke mænd, jeg hader patriarkatet - og det som mænd, og endda nogle kvinder - bliver til. Det ville jeg ikke udsætte mit afkom for. Risikoen var større, hvis barnet var af hankøn, det var uacceptabelt. Hvis forbandelsen (et drengebarn red.) vender tilbage, vil jeg gøre præcis det samme igen”.
 
LÆS OGSÅ: Sexolog: Mænd er bange for kvindens seksualitet
 
Hos Dansk Kvindesamfund mener forkvinde Lisa Holmfjord, at der er tale om et skråplan, og hun tager i det hele taget afstand fra at skelne mellem køn. Ifølge hende har bloggeren misforstået feminismens betydning, hvilket kan forklares ud fra hendes baggrund:
 
”Min klare holdning er, at man ikke skal selektere på køn, og så er det lige meget om det er en dreng eller en pige. Jeg vil ikke være med til at udskamme hende. Det virker som om, at der ligger et eller andet i hendes historie, der udløser en meget kraftig reaktion på barnets køn” siger Lisa Holmfjord til Metroxpress.
 
Hvad mener du om bloggerens beslutning om at få en abort?
 
Metroxpress
Tags: