Feminister i krig mod slankefirma

Feminister i krig mod slankefirma

image title: 
Foto: Protein World
I Londons subway kan man for tiden nyde synet af en plakat med en lyshåret, smuk, veltrænet, ung kvinde i bikini, som ledsages af spørgsmålet ”Are you beach body ready?”.

Men ikke alle bryder sig lige meget om den store gule plakat. Faktisk er der flere folk, der har følt sig direkte stødt af reklamen med den afklædte kvinde. Dette har fået engelske Charlotte Baring til at starte en underskriftindsamling hos Change.org, hvor man kan vise sin modstand mod kampagnen, som Charlotte Baring mener, er sexistisk.
 
LÆS OGSÅ: Restaurant: Ingen bestik til handicappet
 
Også på det sociale medie Twitter er folk gået til tasterne for at diskutere kampagnen under hashtagget #everybodysready. Man kunne derfor snildt fristes til at tro, at den negative omtale er dårlig for det nyopstartede firma, men firmaet får også opbakning fra befolkningen. Eksempelvis skriver den engelske tv-personlighed Katie Hopkins:
”40.000 fede feminazister underskriver mod @ProteinWorld reklamer… mens de spiser kiks og chips nom nom nom!”
 
Derudover har firmaet fået flere en 20.000 nye følgere på Twitter og flere end 30.000 nye kunder. Firmaet har fra start meldt ud, at reklamen skal virke motiverende, og at de står 100 procent inde for kampagnen.
 
Synes du, at kampagnen er sexistisk, eller overreagerer modstanderne af kampagnen?

Jyllands-Posten
 
Tags: 
Nøgleord: