Fik kræftdiagnose over telefonen

Fik kræftdiagnose over telefonen

image title: 
Kilde: 123RF/Juergen Huels
Hvert år er der op imod 500 unge imellem 15 og 29 år, der får den voldsomme diagnose ’kræft’.  En af disse unge er Tina Brændgaard Nissen. Hun fik overleveret den triste nyhed på sin telefonsvarer:"Det var en grotesk måde og angstprovokerende ud over alle grænser. Jeg satte mig ned på vejen og græd af angst og fortvivlelse. Sikker på, at jeg nu som min mor skulle dø af brystkræft. Og så tilhører jeg endda de heldige, for jeg kunne hurtigt få fat på min kæreste", fortæller hun. 

Læs også: Bliv sund i 2016

En anden ung kvinde, der fik overleveret diagnosen over telefonen er Maria Brox. Hun fik diagnosen i 2013, mens hun handlede i Bilka:"
For det første var det fuldstændigt grænseoverskridende og intimiderende at skulle tale om det i Bilka, hvor alle kunne se og høre på mig, at det ikke var en normal samtale. For det andet forlangte han, at jeg midt i de frosne grøntsager skulle sige ja til at få fjernet hele underlivet" fortæller Maria Brix, som nægtede at diskutere sin kræftbehandling midt i et supermarked. 

Læs også: Test: er du klar til at stoppe med at ryge?

Formand for sundhedsudvalget, Liselott Blixt (DF) mener, at det er helt forkert at give diagnosen over telefonen, og vil tage problemstillingen op med minsiteren. Også sundhedsministeren Sofie Løhde (V) kalder denne form for telefonkonsultation for ’uacceptabelt’, og mener, at der skal strammes op for reglerne: ” Alvorlige beskeder skal ikke overdrages via en telefonsvarer. Derfor er det også uacceptabelt, at det sker, og det kommer faktisk bag på mig,”
 
Hvad mener du om denne form for telefonkonsultatation?

Kilde: http://www.mx.dk/nyheder/danmark/story/19617574
Tags: 
Se debatter