Fik parkeringsbøde på grund af sne i forruden

Fik parkeringsbøde på grund af sne i forruden

image title: 
Foto: Tomas Skopal/123rf.com
Sne kan være udfordrende for bilister, og ikke nok med, at det ikke altid er lige let at holde køretøjerne på vejen, så kan det i Aarhus også give udfordringer at parkere i snevejr. Det måtte bilisten, Steen Devantier, sande, skriver Århus Stiftstidende.
 
Han havde nemlig parkeret og købt en p-billet, da han forleden skulle i teatret med konen. Derfor blev han også noget overrasket, da parret efterfølgende kom tilbage til en bil med en bøde i forruden.
 
Bøden viste sig nemlig at være en parkeringsbøde med påskriften om, at p-billetten ikke var synlig i foruden.
 
LÆS OGSÅ: Fremmed mand lagde mystisk besked på kvindes Facebook
 
Da kontrolløren stadig var i nærheden spurgte Steen Devantier ham, om han ikke bare kunne have børstet sneen væk. Hertil svarede kontrolløren blot, at han ikke havde til pligt at børste sne væk fra ruden.
 
Det gjorde Steen Devantier sur. Han tog derfor billeder af sin bil og p-billet og indsendte en klage til parkeringsselskabet Apcoa, som stod for at udskrive bøden.
 
”Hvis det er normal procedure hos dem, så kan deres kontrollanter jo bare udskrive bøder på stribe, når det er snevejr,” siger Steen Devantier til Århus Stiftstidende.
 
Århus Stiftstidende har efterfølgende kontaktet Apcoa, og efter at de er gået ind i sagen, har selskabets administrerende direktør, Michael Christensen, annulleret Steen Devantiers bøde.
 
På spørgsmålet om, hvorvidt det er almen praksis, at selskabet udskriver bøder, når ruderne er dækket af sne, svarer direktøren følgende:
 
”Vores parkeringsservicemedarbejder fulgte ikke vores retningslinjer, og netop derfor er kontrolgebyret annulleret. Vores parkeringsservicemedarbejdere er ikke instrueret i at rengøre forruden for sne. Så kan forruden ikke kontrolleres pga. sne må kontrol undlades.”
 
Burde parkeringsvagter have pligt til at fjerne sne for at se, om der ligger en p-billet? 

B.T.

 
Tags: 
Nøgleord: