Finder sin mor som 71 årig

Finder sin mor som 71 årig

image title: 
Foto: International Tracking Service
Efter at have været adskilt siden oktober 1944 blev det et rørende gensyn mellem mor or datter. 

Dengang blev en 19-årig kvinde sendt fra den lille by Novellara i Norditalien til Frankfurt som tvangsarbejder. Her forelskede hun sig i en lokal mand, og sammen fik de i oktober 1944 en datter. 

Nazisterne besluttede dog, at den unge mor ikke måtte beholde barnet, som blev sendt på institution i november 1944. 

Et halvt år senere, da krigen sluttede, blev den unge kvinde sendt tilbage til sit hjemland, Italien. 

Moren, der nu er 91 år gammel, fortæller fra sit hjem i Italien, at hun troede, at både hendes datter og faderen til barnet var omkommet under krigen. Det var derfor hun aldrig forsøgte at opspore dem. Hun vidste heller ikke, at hun havde fået et barn med en mand, der var gift. 

LÆS OGSÅ: Over grænsen? Kvinde ammer venindes barn

I mellemtiden havde faderen fundet ud af, hvilket børnehjem hans datter befandt sig på, hvorefter han hentede hende hjem til sin familie, hvor hun voksede op med syv halvsøskende. 

“Spørgsmål om min biologiske mor var forbudt op gennem min opvækst. Jeg var klar over, at jeg havde en italiensk mor, men fik som lille pige at vide, at hun var død,” fortæller den nu voksne, Margot Bachmann i en pressemeddelelse fra organisationen International Tracing Service (ITS)

“Jeg ønskede at vide mere om, hvem min mor var - om vi lignede hinanden? Måske kunne jeg finde slægtninge, som havde billeder af hende. At hun fortsat skulle være i live, havde jeg aldrig forestillet mig,” siger Margot Bachmann.

Hun ventede med at lede efter sin biologiske mor til hendes far og stedmor var døde. Hun kendte navnet på sin biologiske mor fra sin dåbsattest, som hun havde liggende hos sine forældre. 

Hun kontaktede tysk Røde Kors, som sendte sagen videre til ITS, som har et stort arkiv med oplysninger om millioner af tidligere tvangsarbejdere og fanger fra koncentrationslejre i datidens nazi-Tyskland. 

ITS fandt hurtigt Margots mor, som stadig bor i Novellara med sin store familie. Margots flok af halvsøskende blev således udvider

“Jeg havde aldrig turdet håbe på, at jeg skulle give min mor et kram,” siger Margot Bachmann i pressemeddelelsen.

“Nu er jeg lykkelig for at vide, hun har det godt, og vi nåede at se hinanden,” siger Margot Bachmann.

Ville du opsøge en mor, du aldrig havde set eller haft et forhold til? 

Ekstra Bladet
Tags: 
Nøgleord: