Fire måder at være utro på

Fire måder at være utro på

image title: 
Foto: dolgachov/123rf.com
Der findes flere forskellige typer utroskab, men ikke alle sammen betyder, at man er nødt til at gå fra hinanden.
I hvert fald hvis man skal tro på den amerikanske psykolog Jay Kent-Ferraro, som specialiserer sig i at heale par, som har erfaring med utroskab.

Han forklarer også, at selvom kærlighed eller utroskab ikke er så sort/hvid, så kan man inddele affærer i fire kategorier:

Fantasi- og flugtaffæren
Her er formålet med affæren, at den utro part føler ting, som mangler i det faste parforhold. Dette er den mest hyppige type af utroskab.

Jagten på den eneste ene, gør at den utro part forsvarer overfor sig selv, at det er okay, at man er sin partner utro, da man fejlagtigt tror, at vedkommende, man er utro med, giver alt det, man savner.

Man gør elskeren til en fantasi om en soulmate, som er bygget på fiktion og følelser på speed. Affærer af denne type begynder ofte med tilfældigheder, og denne slags affærer er det muligt for par at overleve.

Patologiske affærer
I denne type affære er det sjældent parforholdet eller partneren, der er noget galt med, men simpelthen den utro parts forvrængede behov, som skal dækkes.

Det kan bunde i narcissisme, men det kan også skyldes at den utro er selvoptaget og kun har øje for sig selv og sine egne behov.
Denne type affære kan være sværere at komme over, da den utro part ofte har brug for terapi for at kunne komme videre.

LÆS OGSÅ: Sådan sparer du tid om morgenen

Konfliktsky
Hvis en person har svært ved at overkomme problemer i forholdet, er det ofte det, der er startskuddet til denne type affærer.

Den utro part vælger den ’lette’ vej, ved at sabotere forholdet eller ægteskabet, og overlader det til partneren at afslutte forholdet frem for at gøre det selv.

Derudover kan det være en form for hævn, hvis den anden part i forholdet tidligere har haft et sidespring.

Overset
Den sidste type minder lidt om den første type. Her føler den utro part, at partneren tager ham/hende for givet, og man finder derfor bekræftelse hos en anden. I kvinders tilfælde starter det ofte som et venskab, der udvikler sig romantisk.

Kendetegnene for disse par er ofte, at man er begyndt at se hinanden mere som venner end som elskede. Det kan også være i parforhold, hvor der er for meget fokus på børn og knap så meget på de voksnes romantik.

Har du nogen erfaringer med utroskab?

Ekstra Bladet
 
Tags: