Fitness World beskyldt for overvågning

Fitness World beskyldt for overvågning

image title: 
Foto: Pakornkrit Khantaprab/123rf.com
”Hej Jakob. Jeg skal bede dig om at huske at sætte skiverne på plads efter brug. Vi kan se, at du i et par gange har kørt skrå bænk, men bare efterladt skiverne efter brug, det går ikke!”

34-årige Jakob Voldum havde ingen ide om, at Fitness World overvåger deres kunder, og fik sig noget af en overraskelse, da han tjekkede sin mail, og opdagede, at der var en besked fra fitnesskæden.

Jakob Voldum forstår godt, at man skal overholde centrets regler, men synes, at metoden er mærkværdig.
”Jeg forstår ikke, hvorfor de ikke bare hiver fat i mig i stedet for at sende mig en maskingeneret besked, som man ikke kan svare på,” siger han.

LÆS OGSÅ: Kvindelige præster vil erstatte Modervor med Fadervor

Administrerende direktør i Fitness World, Per Lyngbak Nielsen, bekræfter, at der er videoovervågning i kædens centre. Men afviser, at det bruges til at holde øje med brugerne:
”Der er kameraer i alle centre, og hvis noget går galt, kan vi gøre brug af det i overvågningen,” siger han til Metroxpress.

Til spørgsmålet omkring, hvorfor personalet ikke bare henvender sig til brugeren, og beder dem om at rydde op, forklarer han, at det ikke er alle, man har lyst til at henvende sig til:
”Prøv at kigge ud på gaden. Der er 0,1 procent, der er idioter i Danmark, og dem har vi også blandt vores medlemmer, så indimellem er der nogen, der udtrykker sig meget hårdt eller ser meget truende ud. Vi ønsker ikke at skabe en konflikt, så løser vi det på anden vis.”

Han afviser dog, at Fitness Worlds brugere fremover skal føle sig overvåget af personalet:
”Vi gør ikke noget, der minder om overvågning. Vi har overvågning til sikkerhed for brugerne og ikke andet. Vi er ikke nogen politivirksomhed.”

Er det i orden, at Fitness World tjekker overvågningen, og sender besked ud til brugere, der har gjort noget forkert? 

Metroxpress
Tags: