Flåtsæson: Bekæmp den blodsugende mide

Flåtsæson: Bekæmp den blodsugende mide

image title: 
smileus/123rf.com
Hvis du bevæger dig ud i naturen i sommermånederne, skal du være ekstra påpasselig, for det er nemlig sæson for skovflåter. De sidder ofte i højt græs, og kan hoppe på dig, når du går forbi. Flåterne går efter varme steder på din krop såsom skridtet eller armhulerne, hvorefter de begynder at suge blod.

Flåterne falder efter nogle dage selv af igen, men meget få procent kan bære en farlig sygdom, der kan overføres til mennesker gennem deres bid, og som i værste tilfælde give hjernebetændelse og lammelser.

For en sikkerheds skyld er det derfor altid en god idé at tjekke kroppen en ekstra gang, når du har været i skoven. Skulle det lille blodsugende bæst have bidt sig fast på din krop, skal den helst fjernes indenfor 24 timer.

Når du skal fjerne skovflåten, er det vigtigt, at du ikke klemmer dens krop, idet det kan medvirke til at den tømmer sin mave, og her kan den farlige bakterie findes og blive overført til din krop.

LÆS OGSÅ: Undgå sygdom på ferien: Det skal du gøre

På Netdoktor.dk anbefales det i stedet, at du taget en tur forbi apoteket og køber en special flåt-tang og flåtfjerner, der er den sikreste måde at fjerne og dræbe flåten på.

Er der ikke et apotek i nærheden, kan du i stedet bruge en smal pincet, og tage fat om flåten langt nede, dreje den rundt et par gange og langsomt trække til den slipper.

Det er vigtigt, at du får hele flåtens krop ud, men hvis kæberne fra flåten bliver siddende, gør det ikke noget, da disse vil komme ud af sig selv i løbet af et par dage.

Du skal holde dig fra en række gamle husråd, der blandt andet går ud på at smøre vaseline på flåtbiddet eller brænde flåten med et cigaretskod. Hvis du gør dette, kan du i stedet risikere, at flåten tømmer sit maveindhold, og her kan den farlige bakterie overføres.

Hvad gør du for at undgå flåtbid?

Netdoktor.dk
 
Tags: 
Nøgleord: