Flere og flere bliver indlagt grundet fejlmedicinering

Flere og flere bliver indlagt grundet fejlmedicinering

Sponsoreret indhold

Igen og igen bliver der fejlmedicineret, da flere patienter eksempelvis får ordineret for mange slags blodfortyndende medicin af forskellige læger, hvilket kan udløse en livstruende blødning, skriver Berlingske.
 
Dette betyder, at flere tusinde, især ældre, hvert år indlægges på sygehuset med problemer, der skyldes dårlig håndtering af deres medicin. Helt op imod hver tiende indlæggelse på de danske hospitaler, skyldes de lægemiddelrelaterede problemer.
 
I et nyt udspil fra Danske Regioner ligger man op til at bruge regionernes lægemiddeleksperter og farmaceuter til at hjælpe og rådgive de praktiserende læger i, hvordan de skal få bedre styr på deres patienters medicin.
 
”Det er skrækkeligt, at så mange ofte svage ældre mennesker udsættes for det her. Det er en belastning for dem, og det resulterer også i uhensigtsmæssige indlæggelser og betyder, at vi bruger pengene på noget forkert,” siger formanden for Danske Regioner, Bent Hansen, til Berlingske, og fortsætter:
 
”Der skal mere kvalitet i indsatsen på dette punkt. Den medicin, der gives til borgerne, skal være til gavn for dem og ikke det modsatte,”
 
LÆS OGSÅ: Dansk præst efetrforskes i pædofilisag

Udspillet kommer i forbindelse med den hårde kritik, der har været rettet mod sundhedsplejen til de ældre.
 
Ifølge regionerne spiller problemer med medicinhåndteringen en væsentlig rolle i mange indlæggelser, og de mener, at der er et betydelig potentiale for at forbedre både indsatsen for de ældre og spare ressourcer på sygehusene.
 
Sundhedsminister, Sophie Løhde, siger, at hun er opmærksom på problemet:
 
”Det er muligt, at der skal gøres mere for at forebygge sygehusindlæggelser blandt ældre, der er relateret til medicin, og jeg er også parat til at drøfte behovet for at sætte ind med yderligere initiativer på området med de øvrige partier,”
 
Har du oplevet fejlmedicinering på tæt hold?

Berlingske