Flere og flere danskere vælger at gøre kort proces ved dødsfald i familien

Flere og flere danskere vælger at gøre kort proces ved dødsfald i familien

(Annonce)
Dødsfald er altid en kedelig affære. Uanset hvor gammel personen måtte være, er det trist og ikke altid uden sorg, når et familiemedlem går bort. Der ses dog i dag en større og større tendens til at danskerne vælger at gennemgå processen så hurtigt som muligt og aktivt gøre noget for ikke at drukne i alt det praktiske der er forbundet hermed. Læs videre nedenfor.

Hjælp til det praktiske

Når en person dør er der rigtige mange praktiske ting der skal sørges for og arrangeres på ganske kort tid. Først er der begravelsen der skal istandsættes meget hurtigt og typisk inden for en uge efter dødsfaldet. Her skal der tales med bedemand, præst, blomsterforhandler, arrangeres gravøl m.m. Det kan være meget hektisk når man samtidig lige har mistet. Når begravelsen har lagt sig, skal man med det samme i gang med at få ryddet dødsbo og eventuelt få solgt boligen. Ligesom man ved begravelsen kan få en bedemand til at stå for alt det praktiske, kan man ligeledes få et firma til at rydde et helt dødsbo. Man kan fx gå online og finde et lokalt firma der gør dette. Bor du fx i København finder du et firma til dødsboer København og får dem til at komme ud. De fleste firmaer vurderer hvad boet er værd og hvad de vil give for det hvorefter de tømmer det helt. På denne måde slipper du selv for at skulle rydde op, sortere, sælge ud og køre på genbrugspladsen. Det er kort proces fra start til slut når man får hjælp til det praktiske og noget der i dag bliver anvendt i stor stil.

Kom godt videre

Foruden kort proces med det praktiske ses der også en tendens til kort proces med det følelsesmæssige. Ikke at danskerne forcerer deres følelser, men i og med at de får hjælp til det praktiske er der tid til hurtigere at sætte ind med sorgbearbejdelse, så man hurtigere kan vende retur til hverdagen. Ejer man fx en hund er der god mulighed for at gå nogle lange ture selv under al planlægningen. Med det rette hundeudstyr skal man ikke engang lade sig begrænse. At komme ud i naturen, gå ture, dyrke motion eller lignende er for mange en god måde at komme videre på og få bearbejdet det følelsesmæssige. Det har ligeledes betydet en kortere proces.
Tags: