Flere og flere svenskere vil forbyde tiggeri

Flere og flere svenskere vil forbyde tiggeri

image title: 
Foto: Macfromlondon/123rf
En rundspørge foretaget af den svenske avis Aftonbladet viser, at flere og flere svenskere vil forbyde tiggeri. 

På kun et halvt år, fra september 2014 til marts 2015, er andelen af adspurgte svenskere, som støtter et forbud mod tiggeri, steget fra 36 til 49 procent. Derudover er andelen, der mener, at et forbud mod tiggeri er en dårlig ide, faldet fra 46 til 36 procent. 

Også på Sveriges største banegård, Stockholms Centralstation, kommer modstanden mod tiggeri til udtryk. Her har man nemlig ved stationens indgange opsat stålbøjler, der skal forhindre tiggere i at opholde sig på gulvet. 

LÆS OGSÅ: Politiker udelukket på grund af handicap 

Den folkelige modstand har dog ikke bredt sig til de svenske politikere. I en anonym rundspørge, som Aftonbladet har lavet blandt Riksdagens medlemmer, har kun 24 procent erklæret sig som tilhængere af et forbud mod tiggeri. 

Den svenske statsminister, Gustav Löfven, er heller ikke meget for ideen om at forbyde tiggeri. Men faktisk mener han, at modstanden blandt svenskerne blot er et udtryk for medmenneskelighed .

“Det er indlysende, at folk bliver berørt, når de ser mennesker, som tigger. Det er ikke underligt, at man vil gøre noget ved det problem, at folk har det så dårligt. Jeg er helt overbevist om, at det i grunden er et udtryk for menneskelighed,” siger han til Aftonbladet. 

Hvad synes du om at forbyde tiggeri? 

Berlingske
Tags: 
Nøgleord: