Flere samler ind til betjent og gravid kæreste

Flere samler ind til betjent og gravid kæreste

image title: 
Foto: Francis Dean/123rf.com
Mens politimanden, der blev hårdt såret efter skyderiet på Christiania i sidste uge, stadig ligger i koma og kæmper for sit liv, har man igangsat en stor indsamling for ham og hans pårørende.

Egentlig startede det bare som en intern kollegial indsamling, men nu donerer fodboldklupper og skytteforeninger også penge til betjenten, som blev skudt i hovedet under en aktion på Christiania.

Den store interesse for at donere til indsamlingen, overrasker formand for Københavns Politiforening, Michael Møller.

”I begyndelsen bredte det sig bare fra mund til mund, hvor kollegaer fik at vide, at de kunne donere penge, hvis de havde lyst. Nogle af kollegaerne har så sagt det videre til deres bekendte, og lige pludselig har det vokset sig så stort, at fodboldklubber og skytteforeninger henvender sig for at donere penge,” fortæller Michael Møller, der ikke vil oplyse størrelsen af beløbet af hensyn til de pårørende.  

Michael Møller fortæller også, at indsamlingen startede, da politimandens kolleger fandt ud af, hvor kritisk hans tilstand var:

”Jeg er glad og stolt over, at politifolk over hele landet støtter deres sårede kollega, som skal igennem en svær tid. Hans tilstand er fortsat kritisk, men stabil. Og når hans kæreste samtidig er gravid, har kollegaer fra hele landet og mange andre følt et behov for at hjælpe.”

Han fortæller desuden, at betjentens kærestes graviditet forløber planmæssigt, og opfordrer til, at de pårørende får fred fra pressen og omverden.

LÆS OGSÅ: Fængslet dansker i Thailand: ”Jeg har fået nok”

Ifølge Michael Møller har indsamlingen til formål at gøre den kommende tid mere overskuelig for kæresten og betjenten selv, når han får brug for det.

”Når man er blevet skudt i hovedet, rejser man sig ikke bare lige igen og passer sit arbejde i morgen. Så pengene fra indsamlingen skal sørge for, at han kan få den bedst mulige genoptræning. Og så skal pengene hjælpe kæreste og familie igennem den næste besværlige tid,” siger Michael Møller.

Ville du donere penge, hvis en af dine kolleger blev hårdt såret?

Jyllands-Posten
Tags: