Flygtning: Vi ved, hvor vi får flest penge

Flygtning: Vi ved, hvor vi får flest penge

image title: 
Foto: Dennis Jacobsen/123RF
En iransk flygtning, som tidligere har været valgt ind hos Enhedslisten, er enig med blandt andet Venstres udlændingeordfører Inger Støjberg (V) i, at ydelserne i landet har en betydning for, hvor stor eller lille flygtningestrømmen er.
 
“Selvfølgelig betyder det noget for flygtningestrømmen til Danmark, hvad ydelserne er,” siger Jaleh Tavakoli, som kom til Danmark fra Iran som barn i 1991 med sin far.
 
Tavakoli har siddet i Københavns Borgerrepræsentation for Enhedslisten, men så sig nødsaget til at forlade partiet grundet “partiets naivitet i forbindelse med al integrations og udlændingepolitik.”
 
På trods af sit ellers meget venstreorienterede livssyn, er Tavakoli enig med Støjberg i, at ydelserne har betydning for flygtningestrømmen.
 
LÆS OGSÅ: Dansk Folkeparti indtager tronen 
 
“Jeg ved fra samtaler med folk i eksempelvis Iran, at de kender alt til detaljerne i landenes udlændingelovgivninger. De kender såmænd forskellene på rød og blå bloks politikker, ned til mindste detalje,” siger hun til Ekstra Bladet.
 
“Nogle år inden Thorning kom til, var jeg i Iran, og det blev livligt i et selskab med unge mennesker diskuteret, hvad det nok ville betyde for asylpolitikken hvis Socialdemokraterne kom til magten. Iranerne kendte alt til starthjælp, boligsikring, børnepenge, 24-års-regel og reglerne for familiesammenføring.”
 
Debattør og forfatter Elmas Berke er ikke enig med Tavakoli:
 
“De flygtninge, der stadig er på flugt fra deres hjemland, gør ikke regnskabet op i kroner og ører. For dem er det et spørgsmål om at redde sig selv i sikkerhed. Jeg har talt med adskillige flygtninge og flere, der var ved at gå ud af deres gode skind, fordi de ikke vidste, hvordan de skulle få deres pårørende ud af krigszoner,” siger hun.
 
Hvad er din holdning til Inger Støjbergs udmelding om, at ydelserne til udlændinge har betydning for flygtningestrømmen?
 
Ekstra Bladet
Tags: