Flygtninge bor på 4-stjernede hoteller

Flygtninge bor på 4-stjernede hoteller

image title: 
Foto: Pixabay
Den månedlige hotelregning en kommune modtog i en periode var på 650.000 kroner. Det var prisen for at huse flygtninge, som kommunen ikke havde nok boliger til.
 
Det er ikke kun studerende, der har svært ved at finde et sted at bo i disse dage, det er også en stor andel af flygtninge. Kommunerne har nemlig så svært ved at finde boliger til de mange flygtninge, at de nu ikke kun indlogeres på campingpladser, vandrehjem og pavilloner, men derimod også ferielejligheder til 24.000 kroner om måneden samt firestjernede hoteller.
 
For eksempel har man i den jyske by Kolding måtte indlogere flygtninge på Kolding Hotel Apartments, som koster op mod 23.800 kroner om måneden.
 
“Det er en presset situtation i øjeblikket. Vi er ved at drukne i vores egen succes med at blive en attraktiv studieby, da vi har mange studerende ligenu samtidig med mange flygtninge. De to grupper har jo økonomi til samme type boliger,” siger Merete Dissing, der er områdechef i kommunens boligforvaltning.
 
DEBAT: Hvorfor hader Danmark flygtninge?
 
I Hillerød Kommune er budgettet for flygtningeboliger steget fra ca fire millioner sidste år til 8,5 millioner kroner for i år.
 
“Det har ramt os lidt uventet med det antal, der er kommet. For en ting er de flygtningene, som vi ved kommer, men derudover har vi også faniliesammenføringerne som for alvor begynder at presse os nu,” siger Baris Atak der er kommunens ansvarlige på området.
 
“Vi må derfor tage utraditionelle løsninger i brug. Lige nu har vi fx omkring 15 boende på Hotel Hillerød. Vi har simpelthen ikke andre boliger,” siger han.
 
Hvad er din mening om, at kommunerne indlogerer flygtninge på dyre hoteller og ferielejligheder? Er der andre billige løsninger?
 
MetroXpress
Tags: 
Nøgleord: