Flygtningebørn sendes direkte i danske skoleklasser

Flygtningebørn sendes direkte i danske skoleklasser

image title: 
Foto: Cathy Yeulet/123rf.com
Mandag er ikke kun første skoledag for mange danske børn, men også for en stor del af de flygtninge børn, der de seneste år er kommet til Danmark.
 
Det er i stigende grad blevet almindeligt, at flygtningebørn bliver sendt direkte til almindelige folkeskoleklasser og ikke i modtageklasser, skriver TV2.
 
23 af de 75 kommuner vil i dette skoleår sende nogle af eller alle kommunens flygtningebørn direkte i almindelige folkeskoleklasser - dog med suppleret sprogundervisning og andre tiltag.
 
Hørsholm kommune er én af de 23 kommuner, der vil give flygtningebørn adgang til almindelige folkeskoleklasser. Hvert flygtningebarn vil have en ´ven´ i klassen, som skal sørge for at de bliver en del af klassen og den danske folkeskole.
 
Inspirationen til disse tiltag kommer fra Storbritannien, som har oplevet gode resultater fra denne model. Dette overbeviste Hanna Bohn Vinkel, der er centerchef for dagstilbud og skole i Hørsholm kommune.
 
LÆS OGSÅ: 6 tips til en lettere skilsmisse

”Vi blev meget inspireret af et andet syn på, hvad opgaven egentlig handler om. En ting er, at den handler om sprog, men det handler også om børn, som skal integreres i et dansk skolesystem,” siger Hanna Bohn Vinkel.
 
Hos Danmarks Lærerforening er man kritisk overfor, at lærerne i de danske folkeskoler nu får lagt endnu en opgave ind i deres hverdag.
 
”De lærere, der modtager flygtningebørn, vil naturligvis gøre, hvad de kan for at give eleverne med flygtningebaggrund den bedst mulige start. Men det vil under alle forudsætninger betyde, at en elev, der ikke taler dansk, vil kræve noget ekstra, og det vil i sagens natur tage tiden fra de andre elever,” siger næstformand Dorte Lange.
 
Thomas Kastrup-Larsen, der er formand for Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalget i Kommunernes Landsforening (KL) og borgmester i Aalborg, understreger, at dette ikke er en spareøvelse fra kommunernes side af.
 
”Det er en investering, som man foretager ud fra, hvad der giver den bedste integration og den bedste skole, og som samtidig kan vise sig at være mest effektivt i det lange løb,” siger han.

Hvilke konsekvenser tror du, at dette tiltag kommer til at have for de danske skolebørn?
 
TV2
Tags: 
Nøgleord: