Flyskræk? Så stor er risikoen for flystyrt

Flyskræk? Så stor er risikoen for flystyrt

image title: 
Liudmila Semenova/123rf.com
Svedige håndflader, hjertebanken og panik er bare nogle af symptomerne, som folk med flyskræk kan opleve. Hvis du lider af flyskræk, ville du sikkert ønske, at du kunne slippe af med det og bare nyde turen oppe blandt skyerne.

Realistisk set er chancerne for at det lige netop er dit fly, der styrter ned kun én ud af 11 millioner og derfor meget lille.
Faktisk er risikoen for at dø, når du bevæger dig rundt i trafikken langt større. Et studie fra Harvard University viste i 2007, at risikoen for at dø i et biluheld var én ud af 5.000.

LÆS OGSÅ: Sådan undgår du at blive solskoldet

Formand for Ingeniørforeningens flyvetekniske selskab, Paul Harrison fortæller ligeledes til TV 2, at risikoen for at opleve et flystyrt er tæt på ikke eksisterende.

”Hvis du flyver konstant i 14 år, har du cirka fløjet 100.000 timer, og så vil du formentlig være vidne til en alvorlig hændelse. Men du skal flyve 1.400 år, før du er med i et decideret flystyrt,” siger Paul Harrison til TV 2.

Skulle du mod alle odds styrte ned, er chancerne for at overleve store. En undersøgelse foretaget af National Transportation Safety Board viser, at 95,7 procent af de passagerer der oplevede et flystyrt i perioden 1983-2000 overlevede.

Du kan derfor sagtens slappe af og nyde flyveturen, for chancen for at du ikke når sikkert frem er så minimale, at de ikke er værd at tænke på.

Lider du af flyskræk?  

TV 2
Tags: 
Nøgleord: