FOA: Ældre skal forbydes at ryge i deres hjem

FOA: Ældre skal forbydes at ryge i deres hjem

image title: 
Foto: FOA.dk
Ældre skal ikke længere have lov til at ryge i deres eget hjem. I hvert fald ikke hvis det står til FOA.

I et nyt udspil foreslår fagforeningen, at ældre skal forbydes at ryge på deres værelser på plejehjem og i ældreboliger. I stedet skal der indrettes rygerum på landets plejehjem.

Forslaget kommer i forlængelse af debatten om forældede røgalarmer på danske plejehjem.

“Der er to vigtige hensyn. Det ene er, at man skal kunne kunne være på et plejecenter uden at blive udsat for passiv rygning uanset om man er beboer eller ansat. Den anden problemstilling er brandrisikoen,” siger formand for FOA, Dennis Kristensen.

LÆS OGSÅ: Ældre fejlbehandles hver dag

De vil dog ikke forbyde rygning fuldstændigt.

“Hvis der skal gøres noget i forhold til dødsbrande, så er det i mine øjne ikke at forbyde rygning for alle, men at finde en løsning med særligt sikrede rygerum,” mener Dennis Kristensen.

I Københavns kommune er 200 ældreboliger blevet udstyret med såkaldte “mikro-tåge-anlæg”. De små sprinklere til 50.000 kroner stykket starter automatisk, hvis de fornemmer røg. Den løsning ser Dennis Kristensen også værdi i.

“Det kan løse den del, der handler om, at ældre risikerer at sidde og sætte ild til sit bohave eller tøj. Det er en ganske glimrende løsning, hvis det så også kan løses på en måde, så det er ansatte selv, der accepterer, at der er røg i de lokaler, de arbejder i,” siger Dennis Kristensen.

Hvad mener du om FOA's forslag?

TV2
Tags: