Fobered dig på den koldeste forårsdag i 100 år

Fobered dig på den koldeste forårsdag i 100 år

image title: 
Sergei Butorin/123rf.com
Kalenderen siger forår, men vejret fortæller lidt noget andet. Sidst vi havde så kold en forårsdag var i 1872, hvilket er 145 år siden.

Det kolde vejr har dog tænkt sig at fortsætter og flere steder i landet, skal man forberede sig på barske forhold. Sådan lyder det fra Vejdirektoratet, der fraråder al unødig kørsel. Specielt i syd, da forholdene bliver værst der. Det fortæller Søren Andersen til BT.

”Det er både glat, hvidt og blæsende rundtom i hele landet. Vi har glatte og isglatte veje i Jylland, på Østfyn, på Sjælland, på Lolland-Falster og på Bornholm, ” siger Søren Andersen og fortsætter:

”Man skal også være opmærksom på, at det fyger meget med sne på vejene. Det betyder, at der er mange motorveje, hvor der kun er ét spor farbart. ”

Også hos Danmarks Metrologiske Institut (DMI) meldes der om barsk vintervejr.

LÆS OGSÅ: Risiko for forfrysninger: Drop morgenbadet

”Situationen er den, at der driver snebyger ind primært fra Østersøen og videre ind over den sydlige del af landet, siger vagthavende meteorolog Jesper Eriksen til BT.

DMI har også advaret om snefygning, som fortsætter til torsdag aften omkring kl.18.00.

”Når der er alvorlige problemer med snefygning, så siger vi, at vinden skal op med 10 meter i sekundet. I den sydlige del af landet ligger den på mellem 8 og 13 meter i sekundet i øjeblikket og faktisk hele dagen. Ved nogle af kysterne ud til Østersøen kan man sidst på dagen nå helt op til 15 meter i sekundet, så snefygningen kan lokalt blive værre, ” siger han.

Ifølge DMI er Bornholm fra morgenstunden ramt af 40 centimeter sne, mens DMI uofficielt har fået meldinger om, at der er op i mod 50 centimeter sne lokalt sydpå. Det skriver avisen.

Hvornår tror du, det kolde vejr slutter?

BT
Tags: 
Nøgleord: