Folk med disse jobs bliver oftest skilt

Folk med disse jobs bliver oftest skilt

image title: 
Foto: Vsevolodas Boičenka/123rf.com
En ny amerikansk undersøgelse foretaget af American Community Survey giver et overblik over, hvad vores erhverv betyder for vores risiko for skilsmisse.

Er du bartender, stewardesse, chauffør eller kunstner ser det ikke lovende ud. Disse jobs indtager nemlig toppen af listen over skilsmisser, skriver BT.

Undersøgelsen er som nævnt amerikansk og kan derfor ikke overføres direkte til Danmark, ligesom man ifølge parterapeut Jesper Ryder skal være påpasselig med at drage for hurtige konklusioner i det hele taget.

”Det er et spørgsmål om, hvor meget omgang man har med det modsatte køn. Men det kan jo være svært at sige, at det er erhvervet i sig selv, der skyldes skilsmissen,” siger Jesper Ryder ifølge BT, inden han fortsætter:

”Ens karakter har jo også noget at gøre med, hvilket erhverv man vælger. Og om man eksponerer sig selv i sit job og har brug for bekræftelse, eller man sidder mere alene på et kontor.”

LÆS OGSÅ: Dan Rachlin: Vi udnytter ikke vores au pair

Jesper Ryder bakkes op af psyko- og parterapeut Gitte Sander, der mener, at det er mere nuanceret end som så:

”Det kan skeje ud på stressfulde erhverv, men man kan være stresset på alle jobs – på visse tidspunkter. Hvis vi kigger op en advokat, der har sin egen praksis, eller hvis det er en læge, der har mange vagter, så vil du kunne se, at det er stresspresset, der trykker på de forskellige erhverv.”

”Men det kan også være, at bartendere har større chance for at blive skilt, fordi de måske drikker mere. Så jeg tror, at det er ting uden om selve erhvervet,” siger Gitte Sander til BT.

Skilsmisseraten i Danmark er steget fra år til år, og ifølge Danmarks Statistik befandt den sig i 2016 på 50,81 procent.

Tror du, at der er en sammenhæng mellem erhverv og skilsmisse?

BT