Folk undres: Henrik tager "hjem" til Frankrig

Folk undres: Henrik tager "hjem" til Frankrig

image title: 
Foto: Francis Dean/123rf.com
”Jeg har det rigtig godt. Jeg har hvilet mig her fem-seks dage, og nu skal jeg fortsætte ned til 37 graders varme. Jeg skal hjem til Frankrig.”

Sådan sagde Prins Henrik til Billed-Bladets journalist foran Skejby Sygehus sidste onsdag, da prinsgemalen var blevet udskrevet efter en ugelang indlæggelse.

Siden da har nogle undret sig over prinsens ordvalg, men det bør man ikke dvæle for længe ved.

”Selvom det kan virke en lille smule påfaldende, at han kalder Frankrig for 'hjem' efter at have brugt en menneskealder i Danmark, så tror jeg, man skal tolke det følelsesmæssigt,” siger Sebastian Olden-Jørgensen, der er ekspert i kongehuset, ifølge BT, inden han uddyber:

”Prinsen er vokset op i Sydøstasien, og har faktisk ikke boet i Frankrig i særlig mange år, men det er hans hjemland, og særligt lige nu, hvor han netop har været indlagt, kan Frankrig måske være det, han har brug for for at føle sig hjemme.”

LÆS OGSÅ: Dronningen forladt af prins Henrik

Det seneste års tid har der været vedvarende rygter om, at prins Henrik og dronning Margrethe er tæt på en skilsmisse, men Sebastian Olden-Jørgensen mener ikke, at prinsgemalens mange ture til Frankrig er blevet hyppigere – selvom han dog tager sine forbehold.

”Men hvis de er, så er der ikke unormalt, siden han er blevet sat løs for sine officielle pligter. Det ville også være mærkeligt, hvis han sad et andet sted i byen, mens Dronningen udførte sine officielle pligter. Så kan han lige så godt være på Château de Cayx,” siger Sebastian Olden-Jørgensen ifølge BT.

Dronning Margrethe holder i øjeblikket ferie på Gråsten Slot i Sønderjylland, men planlægger at rejse ned til sin mand fra den 8. til den 23. august.

Forstår du, at prins Henrik omtaler Frankrig som sit hjem, når han har boet så mange år i Danmark?

BT
Tags: 
Nøgleord: