Folketinget gør livet lettere for ældre bilister

Folketinget gør livet lettere for ældre bilister

image title: 
Ian Allenden/123rf.com
Hvis du er bilist og har rundet de 70 år, så er der godt nyt.
 
Folketinget har nu fjernet aldersgrænsen og krav om fornyet lægeattest ved ældre borgeres fornyelse af kørekort, skriver FDM ifølge dagens.dk.
 
Regeringspartiet fremsatte lovforslaget tilbage i marts, og nu er det gået igennem. Folketinget har besluttet, at kørekort til bil ikke skal udløbe, på baggrund af en bestemt alder.
 
Selvom fornyelse af kørekort ikke længere kræver en lægeattest,  vil læger dog forsat have pligt til at reagere, hvis de ikke mener, at en person er egnet til at have kørekort.
 
LÆS OGSÅ: Vælg det kælesyr der passer bedst til dit stjernetegn
 
Kørekortet gælder i dag i 15 år for nyere bilister, mens kortet skal fornyes hvert år, når du runder 70. Men fra 1. juli fornyes kørekortet hos Borgerservice – uanset om du er 18 eller 73 år.
 
FDM skriver, at lande som Tyskland og Sverige ikke har nogen aldersgrænse ved fornyelse af kørekort, og det har aldrig haft sikkerhedsmæssige konsekvenser.
 
Hvis du skal have fornyet dit kørekort inden 1. juli, vil kortet blive fornyet efter de nuværende regler, og først næste gang fornyes dit kort efter de nye regler, skriver FDM.
 
Hvad synes du om de nye regler? 

Dagens
Tags: