Folketingsmedlem afslører kriminel fortid

Folketingsmedlem afslører kriminel fortid

Sponsoreret indhold

Jan Johansen har siddet i Folketinget for Socialdemokraterne siden 2011 og han agter at genopstille til det nært forestående Folketingsvalg. Alligevel har han valgt at afsløre en dyster side af fortid i sin kommende bog ”En rigtig socialdemokrat”, der kommer i butikkerne den 11. maj.
 
Her fortæller Jan Johansen, at han som 17-årig fik en dom på halvandet års betinget fængsel, fordi han to gange på en aften begik indbrud i den samme vinhandel. Første gang var han i ledtog med nogle venner, mens anden gang foregik alene.
 
”Jeg har tænkt mange gange, hvad det egentlig var, der skete, og hvorfor jeg gjorde det. Som 15-årig skal der bare ske noget, og man har ikke rationelle tanker om, at man kan blive straffet for resten af livet, og at det er skruphamrende forkert,” siger Jan Johansen til Fyens Stiftstidende.
 
Faktisk begik det nuværende folketingsmedlem lovovertrædelsen allerede som 15-årig, men han modtog først dommen som 17-årig, fordi han i mellemtiden var blevet sendt ud at sejle. Grunden hertil var, at han skulle forsøge at komme af med et alkohol-, hash-, LSD- og opiummisbrug.
 
”Jeg husker det som om, at der ikke var en skid farligt ved det. Man tænker ikke så meget, når man er 14-15 år. Det var bare sjovt. Der var fart på. Og når man fik en LSD-pille, havde man ingen bekymringer. Alt bliver skønt. Man var helt oppe at køre,” siger Jan Johansen.
 
Kunne du finde på at stemme på Jan Johansen, når han er tidligere kriminel? Bør man kunne sidde i Folketinget med en plettet straffeattest?
 
Metroxpress