Foodtruck til konfirmation

Foodtruck til konfirmation

Foråret er over os og det er snart tid til konfirmationer. Er det din tur til at have en søn eller datter, der skal konfirmeres? Det kan være en lidt stresset tid, da de unge mennesker nu om stunder har mange ideer og meninger om, hvordan det hele skal være – lige fra deres konfirmationstøj til bordopdækning og mad. Leder I efter noget, der kan overraske jeres gæster og gøre det hele lidt utraditionelt? Så læs med her og find ud af, hvad en foodtruck kan gøre for dit barns konfirmationsfest. 

Foodtrucks er in

I løbet af de seneste år er det blevet utrolig populært at spise streetfood. Det serveres ofte på steder, hvor der er samlet en masse forskellige madboder eller foodtrucks. Det kan være på festivaller, byfester eller på steder, hvor der permanent opstilles boder og foodtrucks som et utrolig varieret spisetilbud til hele befolkningen. Man får ofte store portioner til en forholdsvis lav pris, og maden er for det meste virkelig lækker og veltillavet af friske råvarer. Streetfood-markeder kommer, som navnet siger, af de madboder og gadekøkkener, der rundt om i verden serverer mad på gaden. En foodtruck er en lille lastbil eller en varevogn med et indbygget køkken, hvor maden kan tilberedes.
Læs om booking i København på Tastytown.dk her

Streetfood giver festen et tvist

Fordi det er utrolig in i disse år med streetfood, er det oplagt at tænke på det, når konfirmationsfesten skal planlægges. Det vil vække begejstring hos gæsterne og gøre festen til én man husker. Der er mange fordele ved en foodtruck.
  • For det første så serverer den lækker mad
  • Der er mange forskellige madtraditioner at vælge i mellem
  • Den giver gæsterne en overraskelse, da det er utraditionelt
  • Den giver festen et uformelt og afslappet tvist i den rigtig gode retning

Det er mange muligheder

Hvis du gerne vil overraske dine konfirmationsgæster positivt med en foodtruck, står du overfor flere valg, du skal træffe:
  • Vil du have al maden serveret fra en foodtruck? Altså både forret, hovedret, dessert og eventuelt ”natmad”/gå-hjem-mad?
  • Vil du kun have en af retterne fra en foodtruck? For eksempel hovedret, dessert eller ”natmad”?
  • Hvilken type mad skal det være? Hvis det er hovedretten du ønsker fra en foodtruck, er der også den mulighed at få to forskellige foodtrucks, som serverer forskellig mad. Så forøger det chancen for succes hos gæsterne.

Dessert fra foodtruck

Hvis du ønsker en mere traditionel forret og hovedret kan du eventuelt få desserten fra en foodtruck. Efter forret og dessert har gæsterne siddet stille længe og vil synes, det er alletiders at skulle bevæge sig ud til en foodtruck for at hente desserten. Når du bestiller dessert fra en foodtruck, kommer bilen ud til festen og tilbereder desserten der. Du kan vælge mellem dessert fra mange forskellige steder i verden. Det kan for eksempel være den populære italienske tiramisú. Lækre franske pandekager eller crépes for at bruge det franske ord. Det kan også være amerikanske pandekager med skøn ahornsirup. Der er naturligvis også is på programmet og er man til noget mere eksotisk, kan man for eksempel prøve lucuma mousse fra Peru, som er en frugtmiks med syrlig marengs og nødder på toppen.

Skab streetfood-stemning

Det er kun fantasien, der sætter grænsen for, hvad en eller flere foodtrucks kan gøre for din fest. Ud over at tilberede og servere lækker mad giver den din fest et helt særligt præg. Du kan eventuelt foreslå din søn eller datter, at I bygger festen op omkring stemningen fra et streetfood-marked. Det er uformelt og hyggeligt og skaber en helt anden atmosfære end en traditionel konfirmation. Pynt op med lyskæder og guirlander, læg nogle rød og hvid ternede duge på bordene og placer nogle pallemøbler og havemøbler rundt omkring. Så får I en fest, der signalerer ungdom og afslappethed frem for stive traditioner.
Tags: