Forældre behandler selv syge børn med stoffer

Forældre behandler selv syge børn med stoffer

image title: 
Foto: Lukas Gojda/123rf.com
Til trods for, at det er ulovligt og Lægemiddelstyrelsen kraftigt fraråder det, oplever personalet på Rigshospitalet og epilepsihospitalet Filadelfia, der er førende inden for behandling af epilepsi hos børn, at forældre selv behandler deres børn med cannabis.

“Jeg har kendskab til fire-fem tilfælde, hvor forældre, der kommer i vores klinik, bruger det, og jeg har selv ordineret medicinsk cannabis til en enkelt patient, som har en livstruende svær epilepsi", siger professor og overlæge ved BørneUngeKlinikkens Ambulatorium for børn med sygdomme i hjerne og nervesystem på Rigshospitalet, Peter Uldall til metroxpress.

Han vurderer, at der er op imod 20 tilfælde, hvor desperate forældre tyer til naturproduktet i deres kamp mod ubehandlelige anfald hos deres børn.

“Der er stadig meget, der er uafklaret omkring behandling af epilepsi med cannabis. Både hvad angår effekt og bivirkninger. Derfor ordinerer vi det i udgangspunktet heller ikke, men vi har forståelse for, at forældrene er parate til at prøve hvad som helst,” siger han.

LÆS OGSÅ: Her kvitteres rygestop med penge

Helle Hjalgrim, der er direktør og speciallæge ved Filadelfia, nikker genkendende til overlægens oplevelser. Hun kender til fem sager.

“Det er familier, der står med ryggen mod muren, som er parate til at gøre alt for at hjælpe deres børn, og det forstår vi godt. Det, vi håber på, er, at forældrene fortæller os det, fordi kroppens måde at omsætte medicin på påvirkes af CBD (en af flere typer medicinsk cannabis, red.), og det er vigtigt, vi ved det, når vi behandler børnene," fortæller hun til metroxpress.

Metroxpress har talt med en anonym person, der fremstiller cannabis-olie og har givet det til ni epilepsipatienter, hvoraf 7 var børn.

"De har alle oplevet en bedring, og flertallet fortæller, de er blevet anfaldsfri, efter der er begyndt at tage olien,” fortæller han.

Hvad mener du om, at forældrene giver deres børn cannabis? Kan du forstå det?

MX
Tags: