Forældre efterlader deres børn i institutionen

Forældre efterlader deres børn i institutionen

image title: 
Foto: stylephotographs/123rf
Sommerferie plejer som regel at være en god mulighed for at bruge tid med sine børn, men hver femte dansker mener, at det er okay at efterlade børnene i institutionen, mens forældrene tager på ferie. Det viser en ny undersøgelse foretaget af analysebureauet Wilke, som 1.015 repræsentativt udvalgte danskere har deltaget i. Det skriver avisen.dk.

Chef for Børnetelefonen, der drives af Børns Vilkår, Bente Boserup, mener, at børnene har lige så meget ret til ferie som forældrene:
”Børn har ret til at holde ferie, ligeså vel som voksne har det. De har brug for at komme ned i gear og slappe af,” siger hun til avisen.dk men understreger samtidig, at der ikke behøver at være program på fra morgen til aften for at underholde børnene.

LÆS OGSÅ: Nu skal dit barn pines endnu længere

Familievejleder og coach Hannah van der Veer advarer forældre, der tager på ferie uden deres børn. Hun påpeger, at børn der efterlades i institution, kan komme til at føle, at de ikke er noget værd, når forældrene tager på ferie uden dem.

Hvis man efterlader sit barn i institutionen, mens man selv tager på ferie, kan det være et tegn på, at der er alvorligt knas med parforholdet eller mangel på overskud i hverdagen. Det mener familie- og psykoterapeut Stina Krakau.

Hvad er din holdning til forældre, der tager på ferie og efterlader deres barn i institutionen?

Berlingske
Tags: 
Nøgleord: 
Se debatter