Forældre vil ikke have mandlige pædagoger

Forældre vil ikke have mandlige pædagoger

image title: 
Foto: Jozef Polc/123rf.com
En gruppe forældre til børn i institutioner i Tingbjerg, Husum og Brønshøj har klaget til pædagogiske ledere over mandlige pædagoger og kræver nu, at man ikke ansætter flere mænd.

Det får nu institutionernes ledelse til at sende et brev ud til alle børnenes forældre.

"Vi har i de forskellige institutioner oplevet, at nogle forældre har givet udtryk for deres utilfredshed med, at vi har mandlige pædagoger ansat. Konkret i forhold til ansættelse af mandlige pædagoger er det i Danmark sådan, at vi har en ligestillingslov, hvilket betyder at både mænd og kvinder har lige indflydelse og lige muligheder i alle samfundets funktioner, skriver ledelsen i brevet til forældrene,” skiver leder Maj-Lis Alstrup.

Hun påpeger i brevet ligeledes, at alle ansatte skal kunne fremvise en ren børneattest, og at man har særlige regler på plads, som blandt andet sikrer, at pædagoger ikke må være alene med børn i et puslerum med lukket dør.  

LÆS OGSÅ: Derfor er Jens Christiansen dagplejefar

Det er dog ikke alle, der deler det negative syn på mandlige pædagoger.

“FLERE mandlige pædagoger, tak! Hva' fanden er det for en holdning, vores seje voksne i institutionerne udsættes for,” spørger Søren Gisselmann i et Facebook-opslag.

“Det hører ingen steder hjemme i Danmark at diskriminere på køn på denne her måde. Vi oplever jo, at det er rigtig svært overhovedet at få mænd til at blive pædagoger, men dem der er, har været rigtig gode til at bidrage positivt til mine børns opdragelse,” uddyber Søren Gisselmann overfor BT.

Maj-Lis Alstrup fortæller, at hun ikke ved hvilke forældre, der har klaget over mandlige pædagoger. Hun har blot skrevet brevet på baggrund af henvendelser fra pædagogiske ledere.

“Jeg er faktisk ikke klar over, hvad det er for forældre, men der er pædagogiske ledere, der bruger meget tid på at tale med forældre om det, og derfor følte vi et behov for at sende en skrivelse ud, så vi ikke skal bruge så meget tid på at forklare det,” siger hun til BT.

Hvad er din holdning til mandlige pædagoger?

BT
Tags: