Forældre vrede over ”Transkønnet-dag” i skolen

Forældre vrede over ”Transkønnet-dag” i skolen

Sponsoreret indhold

Skoleinspektøren for St. Mary the Virgin Primary School i den engelske by Hartfield har i denne uge annonceret, at børn i alderen fire til 11 kommer til at deltage i et forløb med foredrag og workshops omhandlende transkønnethed. Ifølge folkene bag The Allsorts Youth Project, som leverer den ”pædagogiske værktøjskasse”, er grundskoleprogrammet en sjov og støttende gruppe for trans- og kønsforvirrede børn i skolealderen.

Hele 10 forældre har fortalt skolelederen, Emma Maltby, at de er utilfredse med planerne. Tre af forældrene har allerede garanteret, at deres børn ikke kommer i skole den dag, og andre har givet udtryk for, at de påtænker at gøre det samme.

LÆS OGSÅ: Tvillinger deler mand: Vil være 100% ens

”Jeg vil ikke have, at min datter bliver udsat for det her vrøvl,” siger en af mødrene, der ikke ønsker sit navn oplyst.

”Børn har brug for at blive ladt alene, når det kommer til sådanne sager. De vil bare løbe rundt på legepladsen, og ikke have at vide, at de skal tænke anderledes omkring kønsspørgsmål”. En anden forælder har udtrykt, at det har skabt uro blandt de forældre, der har børn i skolen.

Men skoleleder Emma Maltby forsvarer sin beslutning om temadagen og siger:
 
”Som en del af den nationale læseplan bruger vi tid på at snakke med børnene omkring britisk tolerance, respekt og at fejre forskelligheder. St Mary’s er en ekstremt inkluderende skole, som omfavner og hylder forskelligheder.”
 
Forstår du forældrenes skepsis eller er det positivt at lære børn om sådanne emner?
 
Metro