Forbered dig på de nye p-regler

Forbered dig på de nye p-regler

image title: 
tunedin/123rf.com
Der er blevet vedtaget to nye lovforslag, som skaber nye, forbedrede parkeringsregler. De nye parkeringsregler træder i kraft den 1. juli, og vil for det første gøre det lovligt at parkere i yderrabatten.

Lovliggørelsen af parkering i yderrabatten kommer blandt andet i kølvandet på den omtalte sag om familien Czaja i Stae, der tidligere fik en parkeringsbøde for at parkere en trailer på deres egen grund.

Den daværende Transport-Bolig og Bygningsminister, Ole Birk Olesen, udtrykte dengang stor utilfredshed med de eksisterende regler.

”Vi har set eksempler på, at forbuddet mod standsning og parkering i yderrabatten har haft helt skæve konsekvenser. Det har blandt andet betydet, at en borger i Nordjylland ikke har kunnet parkere en trailer på græsplænen foran sit hus, selvom græsplænen lå på borgerens egen grund. Det er ikke rimeligt. Derfor foreslår jeg, at vi ændrer denne bestemmelse, så der ikke er nogen tvivl om, at man selvfølgelig må parkere en trailer på sin egen grund,” fortalte han til TV 2.

LÆS OGSÅ: Verdenskendt fysiker: Vi har 100 år tilbage

I Folketinget har man også kunne se det ulogiske i de gældende regler, og derfor vil de nye p-regler være med til at sikre, at lignende sager ikke opstår i fremtiden.

Derudover vil de nye parkeringsregler også komme utilfredse borgere til gode. På nuværende tidspunkt er borgere, der er utilfredse med deres afgift, nødt til at tage sagen i retten.

Men med det nye lovforslag, vil der blive oprettet et uvildigt klagenævn for de private parkeringsselskaber, som borgerne vil have mulighed for at klage til. Det skulle derfor blive langt mindre besværligt at klage.

Hvad tænker du om de nye parkeringsregler?

TV 2
 
Tags: