Forbrugerrådet: Hæv ikke penge i disse automater

Forbrugerrådet: Hæv ikke penge i disse automater

image title: 
asife/123rf.com
Over 100 hæveautomater er blevet stillet op forskellige steder i Danmark af det udenlandske firma Euronet. Forbrugerrådet Tænk opfordre danskerne til at tænke sig om en ekstra gang, inden, de hæver penge fra disse automater.

De danske banker tager nemlig helt op til fyrre kroner i gebyr, hvis du hæver penge fra Euronets automater, et gebyr som mange danskere ikke er klar over.

”Man kan godt stille spørgsmålstegn ved, om de her meget høje hævegebyrer er på kanten af konkurrencereglerne. Gebyrerne må ikke være så høje, at de er ude af trit med de omkostninger, der er ved at producere ydelsen,” siger Troels Holmberg, der er seniorøkonom i Forbrugerrådet til DR P4 København ifølge BT.

LÆS OGSÅ: Afsløring: 10.000 danskere ramt af flyaflysninger

Hvor højt gebyret er, varierer alt efter, hvilken bank du har. Er du eksempelvis kunde i Danske Bank koster det minimum tredive kroner i gebyr, hvor kunder hos Nordea maksimalt skal af med otte kroner.

”Gebyret er det samme, som hvis man hæver i en hæveautomat, der rent fysisk er placeret i udlandet,” skriver afdelingsdirektør i Danske Bank Mark Namensen til DR P4 København ifølge BT.

Hvis du vil undgår de høje gebyrer, skal du ifølge Troels Holmberg vælge bankautomater med et dankort logo på.

Hvad tænker du om de høje gebyrer?

BT 
Tags: