Forbud mod e-cigaretter giver flere rygere og kriminelle

Forbud mod e-cigaretter giver flere rygere og kriminelle

image title: 
Kilde: Wavebreak Media Ltd/123rf
Et lovforslag udarbejdet af Sundhedsstyrelsen vil fra 1. november gøre det svært for brugere af de såkaldte e-cigaretten at bruge den på lovlig vis. Lovforslaget  giver nemlig forhandlere en anmelderpligt, der blandt andet kræver, at der skal gives oplysninger om indholdsvæskernes sundhedsskadelige virkninger.
 
Forslaget møder kritik blandt forhandlere af dampcigaretten:

”Problemet i udkastet er, at man vil have, at man skal ansøge om at få en tilladelse til at sælge det, og det vil tage seks måneder. Men man kan ikke søge om det før 1. november, og det vil sige, at der ikke vil være et eneste lovligt produkt på markedet i et langt stykke tid”, siger Ulrik Scotwin fra Elekcig.dk til TV 2.
 
LÆS OGSÅ: Lær at ryge hash på telefonen

Sundhedsstyrelsen fastslår, at mere end 150.000 bruger e-cigaretterne, og et forbud vil ifølge Scotwin have store konsekvenser:

”Langt de fleste bruger e-cigaretter som led i et rygestop. Så jeg tror, at rigtig mange går tilbage til almindelige cigaretter, hvis lovforslaget bliver vedtaget. Det vil altså gøre brugerne til enten kriminelle eller rygere”.
 
Flere politikere, overlæger og Kræftens Bekæmpelse bakker op om lovforslaget, og er især positivt stemt overfor ideen om at gøre salg af e-cigaretter for unge under 18 år ulovligt. En ide, som også Scotwin synes, lyder fin.

Hvad mener du om rygeres forhold i Danmark?

TV 2

Tags: 
Nøgleord: 
Se debatter