Forbund: Brug imamer i fængsler

Forbund: Brug imamer i fængsler

image title: 
Foto: Pixabay
Radikalisering i fængsler er et stigende problem, men det vil Fængselsforbundet forsøge at komme til livs ved at følge fransk og belgisk eksempel. I de to lande samarbejder fængselspersonalet nemlig tæt med imamer, fordi de har en bedre forståelse for, hvad der foregår i fangernes hoveder:
 
”Fængselsbetjentene er dybt afhængige af at finde ud af, hvad der foregår i de radikaliserede miljøer. Derfor er det klogt at samarbejde med flere moderate imamer eller andre, som har en hamrende god fornemmelse for, hvornår noget er ekstremt, og som der lyttes til,” siger Kim Østerbye, formand for Fængselsforbundet, til Berlingske.
 
Samarbejde med imamer blev ellers netop udeladt i regeringens antiradikaliseringsplan efter insisteren fra Dansk Folkeparti, og selvom justitsminister Mette Frederiksen (S) ikke direkte foreslår et samarbejde, er hun bestemt ikke afvisende over for en ændring af den nuværende praksis:
 
LÆS OGSÅ: Islam-ekspert: Koranen opfordrer direkte til vold
 
”Med de bevægelser, der sker i Danmark og andre dele af Europa, har vi behov for at se Kriminalforsorgens indsats omkring antiradikalisering efter i sømmene. Og jeg mener alle sømmene.”
 
I Frankrig bygger et af tiltagene mod radikalisering på at isolere indsatte, der vurderes at være i farezonen, men den idé er Kim Østerbye ikke fan af. Han har kun dårlige erfaringer med isolation:
 
”Erfaringerne med at isolere rockere og bandemiljøerne er dårlige. Og hvis vi isolerer radikaliserede, tror jeg, at deres had til samfundet bare bliver endnu større. Hellere sprede dem ud i mindre afdelinger, hvor vi samarbejder med imamer og andre personer med særligt kendskab til de muslimske miljøer.”
 
Hvordan tror du, at man bedst kan forebygge radikalisering i fængsler? Kan samarbejde med imamer være en mulighed?
 
Berlingske

Tags: 
Nøgleord: