Forfatter ejer blot 172 ting

Forfatter ejer blot 172 ting

image title: 
Foto: Privatfoto/Facebook
Mange danskere bruger tusindvis af kroner om måneden på at anskaffe sig dyrt tøj og det nyeste elektronik, men der er også dem, der som et modsvar hertil går i den komplet modsatte grøft.

En af dem er forfatter Morten Brask, der fik sat tilværelsen i perspektiv, da han mistede sine for tidligt fødte tvillinger. Tragedien blev omdrejningspunktet i hans seneste roman, der samtidig blev en proces mod et liv med færre materielle goder:

”Historien om at miste sine børn er meget stærk, og så skal sproget have en form for renhed. Der skal ikke være supermange metaforer. Så jeg begyndte at skrabe mere og mere af sproget,” fortæller forfatteren til TV 2.

LÆS OGSÅ: 6-årigs gode gerning betvivles

Den litterære minimalisme smittede af, og Morten Brask besluttede sig derfor for at smide alle de ting ud, han mente at kunne undvære. Resultatet af det blev, at han blot havde 172 ting tilbage, som han holder styr på i et Excel-ark.

Den nøjsomme livsstil, som Morten Brask lever, er i særdeleshed et hit i USA, men sociolog og livsstilsekspert, Eva Steensig, fortæller, at mange danskere også er hoppet med på bølgen:

”En modreaktion på forbrugerismen og materialismen med, at man købte og købte og købte. Tomme kalorier, som man egentlig ikke blev særligt lykkelig af. Det har så skabt den her søgen efter noget mere, noget dybere,” siger hun til TV 2.  

Synes du, det moderne menneske går for meget op i materielle goder? Kunne du selv finde på at hoppe på den minimalistiske livsstilsbølge?

TV 2
Tags: