Forkert børneopdragelse kan skabe psykopater

Forkert børneopdragelse kan skabe psykopater

image title: 
Foto: Alena Ozerova/123rf.com
Hvis du opdrager dit barn på ekstremt dominerende vis ved at involvere dig i alle aspekter af hans eller hendes liv, er der fare for, at han eller hun udvikler sig til at blive psykopat.

Det samme gælder, hvis barnet udsættes for ekstremt svigt, som altså kan betegnes som den modsatte form for opvækst.

LÆS OGSÅ: Dirchs datter: Far lod sig udnytte

Det fastslår et hold norske forskere ifølge New York Post ud fra en række interviews med indsatte i højrisikofængsler.

”Alle uden undtagelse har lidt overlast i selskab med deres værger. Og mange af beskrivelserne gjorde det klart, at deres senere samvittighedsløse opførsel var et forsøg på at reparere den skade, men på en upassende eller dårlig måde,” siger undersøgelsens hovedforfatter Aina Gullhaugen ifølge BT og uddyber:

”Over halvdelen af de psykopater, jeg har observeret, sagde, at de var udsat for en opdragelse, der kunne placeres i den ene eller den anden ekstreme ende af de skalaer.”

Aina Gullhaugen understreger dog, at undersøgelsens resultater ikke betyder, at forældrene altid kan tilskrives skylden for, at børn udvikler psykopati senere hen i livet.

Psykopater er i undersøgelsen defineret som personer, der lider af en kronisk, mental lidelse med voldelig social opførsel. De karakteriseres som personer med manglende empati og en tendens til at manipulere andre mennesker uden at føle skyld.

Kommer undersøgelsens resultater bag på dig?

Bt.dk
Tags: 
Nøgleord: