Forskning: Skilsmissebørn skal have lige tid med forældrene

Forskning: Skilsmissebørn skal have lige tid med forældrene

image title: 
Oksana Bratanova/123rf.com
Skilsmissebørn trives lige så godt, hvis de bor lige meget med begge forældre, som hvis forældrene fortsat boede sammen.

Det viser nyt svensk studie om 5000 børn i alderen 10 til 18 år.

Studiet viser, at forældre, som kan finde ud af at dele deres børns tid ligeligt mellem sig og give børnene mere end et hjem, får sundere, mere sociale og psykiske stærke børn.

Ifølge en af forskerne bag det nye svenske studie, så opvejer en hverdag med begge forældre den negative effekt af at flytte mellem to hjem.

LÆS OGSÅ: For meget søvn giver demens

”Antallet af børn, som bor delvist hos begge forældre, er stigende. I dette studie kan vi se, at børn, som har to hjem, klarer sig lige så godt som børn, der stadig bor sammen med både mor og far under samme tag, mens børn, der primært lever kun med den ene forældre, klarer sig en smule dårligere, ” fortæller Emma Fransson, som er ph.d. og forsker ved Center for Health Equity Studies ved Stockholm Universitet og Karolisnska Institut i Sverige.

Emma Fransson mener, at det er vigtigt, at børnene føler, at begge forældre er til stede. Fransson og de andre forskere bag det nye studie har fået 5000 børn i alderen 10 til 18 år og deres forældre til at svare på spørgsmål – blandt andet om børnenes trivsel i skolen. Sundhed, psykisk velbefindende, sociale forhold – og om forældrene var skilt eller boede sammen.

Da forskerne analyserede den indsamlede data, fandt de ud af, at børn, som boede lige meget hos begge forældre, klarede sig bedre end skilsmissebørn med andre boligforhold – som eksempelvis at bo hos mor og besøge far hver anden weekend.

Børnene med lige boligforhold var sundere, mere socialt velfungerende og havde også adgang til flere økonomiske ressourcer.

Kan der være tilfælde, hvor det giver bedre mening, at forældrene ikke deler samværet med børnene? ​

Videnskab
 
Tags: