Fortrængt fortid blev familiefars død

Fortrængt fortid blev familiefars død

image title: 
Foto: manifeesto/123rf.com
I 1984 mødte amerikanske Maggie Kneip manden John Andrew, som hun straks forelskede sig i. De datede i et halvt år, inden de flyttede sammen og blev gift i 1986.

”Jeg valgte den perfekte mand,” tænkte Maggie på det tidspunkt. Men bag den perfekte mand gemte der sig en mørk hemmelighed, der endte med at smadre begge parters liv.

Inden John mødte Maggie havde han nemlig levet et hemmeligt liv som homoseksuel. Her var han blevet smittet med HIV, som senere udviklede sig til AIDS.

John fortalte hverken Maggie om sin fortid eller om sin sygdom. Derfor var alt også godt, da de året efter fik en datter.
I 1990 vendte lykken dog pludseligt. Maggie var gravid igen, men John begyndte at komme senere og senere hjem. Hans hænder var dækket af rødt udslæt. Han var fuldstændig udmattet og hans humør var helt i bund. Derfor begyndte han at gå til psykolog.

LÆS OGSÅ: Datingprofil kostede mand jobbet

Det hele blev dog kun værre derfra. En række bizarre hændelser indtraf efterfølgende. En dag kom han hjem fra arbejde med bukser, der var gennemblødt af diarre og han blev smittet med skoldkopper af datteren.

Diagnosen var klar. John havde AIDS og han havde kun to uger tilbage, mente lægen.

Maggie var ulykkelig og frustreret over at få beskeden, men John nægtede i starten at indrømme, at han havde AIDS og havde dyrket sex med andre mænd.

Senere fortalte han sin kone, at han havde levet det frie liv i Los Angeles i 1980’erne. Maggie blev bange for, at hende og børnene også havde AIDS, og de fik alle taget prøver. De afslørede heldigvis, at ingen var ramt. Alligevel var Maggies liv ødelagt. Hun havde mistet den ’perfekte’ mand. John Andrew døde som 36-årig i 1991.

Han gav dog aldrig Maggie en undskyldning.

Er ægtefolk tvunget til at fortælle hinanden, hvis de bærer på en sygdom?

B.T.
 
Tags: 
Nøgleord: