Forvist Levakovic hærger igen Danmark

Forvist Levakovic hærger igen Danmark

image title: 
Foto: Matthew Benoit/123rf.com
Levakovic-familien er berømt og berygtet for at være en storkriminel gangsterfamilie med mange domme bag sig, og 43-årige Django Levakovic er ingen undtagelse. I 2013 blev han sammen med sin bror Stefano dømt til udvisning fra Danmark for bestandigt på grund af et hjemmerøveri begået mod en 77-årig mand.

Det tyder dog på, at udvisningen ingen effekt har haft.

I hvert fald skal 43-årige Django Levakovic igen for retten for kriminalitet begået på dansk jord. Siden februar har han haft lovlig adresse i Malmø, og det er herfra, han har bevæget sig til København og angiveligt begået kriminalitet på Strøget ved at stjæle sko. Ifølge Levakovic selv var han i Danmark for at besøge sin syge mor.

LÆS OGSÅ: Kvinde anklages for, at forgifte far på plejecenter

Der er intet ulovligt i, at Levakovic opholder sig på den anden side af Øresund, men han må stadig ikke være i Danmark. At bosætte sig i Malmø kan dog ende med at blive en hyppigt brugt strategi for udviste kriminelle fra Danmark.

”Det virker oplagt for en udvist, at slå sig ned i Malmö. Både på grund af sproget, der minder om dansk og på grund af beliggenheden tæt på København. Det gør det nemmere at få besøg af familie og venner, og hvis man er fræk nok, kan man tage turen over broen,” siger Peter Starup, der er lektor i udlændingeret, til BT.

Den strategi bliver umiddelbart svær at sætte en stopper for, og derfor glæder det da også udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg, at politiet fik fat i Django Levakovic, da han var på besøg i Danmark.

”Vi kan ikke sikre os i mod, at de svenske myndigheder giver cpr. nummer til dybt kriminelle, som åbenbart er sket her. Han bryder loven ved at indrejse i Danmark for at begå kriminalitet, men jeg må rose vores politi og retssystem for at pågribe og dømme ham, som det er tilfældet i dag,” skriver ministeren i en email til BT.

Hvad bør konsekvenserne for at bryde et indrejseforbud være?

BT
Tags: 
Nøgleord: