Frankrig forbyder ultratynde modeller

Frankrig forbyder ultratynde modeller

image title: 
Foto: Twitter
I Frankrig er en ny lov netop vedtaget, der forbyder meget tynde piger i modebranchen. Straffen for at overtræde den nye lov kan variere fra bøde til fængselsstraf.

Lovindgrebet kommer efter, at Israel i 2013 indførte en lignende lov, og både Spanien og Italien har udfærdiget såkaldte moralkodeks, der er frivillige at følge, men som udstikker nogle retningslinjer for modevirksomheder i landene.

LÆS OGSÅ: Hvornår er man plus-size?

Loven er en del af en ny kampagne mod anoreksi fra Frankrigs socialistiske regering, og den indebærer også et påbud om at oplyse, hvis fotos er blevet retoucheret eller på anden måde ændret for at få modellerne til at se tyndere ud.

Politikerne bag lovudspillet siger, at fotomodeller fremover skal kunne bevise med en lægeerklæring, at deres BMI, der er et udtryk for sammenhængen mellem en  persons højde og vægt, ligger over et vist niveau.
“Enhver, der har en BMI på under et vist niveau, vil ikke få tilladelse til at gå model på en catwalk,” siger den socialistiske parlamentariker Olivier Veran, som foreslog loven.

LÆS OGSÅ: Anorektisk model forarger

Også sundhedsministeren har været på banen i forbindelse med lovindgrebet.

“Det er et vigtigt signal til unge kvinder, der ser disse modeller som æstetiske forbilleder. Det er vigtigt, at modellerne spiser sundt og tager hånd om deres helbred,” sagde sundhedsminister Marisol Tourain forud for afstemningen i Nationalforsamlingen.

Hvad mener du om lovindgrebet? Bør vi få en lignende lov her hjemme?
 
TV2


 
Tags: 
Nøgleord: