Frivillige i Emilie-sagen anklages for overvågning

Frivillige i Emilie-sagen anklages for overvågning

image title: 
Foto: Andriy Popov/123rf.com
Det er et tidligere medlem af ”Forsvundne Personer” Helle Flintholm, der til BT afslører, at man har overvåget en adresse i Korsør både via lyd og foto.
 
Nogle af medlemmerne formodede nemlig, at Emilie Meng blev holdt fanget på den pågældende adresse, og derfor iværksatte man aflytningen.

”Jeg finder pludselig ud af, at man siden august måned har overvåget et ældre ægtepar på en adresse i Korsør, fordi naboen mente, at en kvindestemme råbte efter sin mor og på hjælp, mens der er blevet hørt banke- og sparkelyde,” fortæller Helle Flintholm til BT og tilføjer:

”Da jeg finder ud af det, får jeg det så dårligt, fordi det stritter imod min moral og etik. Det er jo selvtægt.”

Hun forklarer, at man har aflyttet stedet fra naboadressen, og at medlemmerne fra ”Forsvundne Personer” på skift har overvåget adressen på afstand for at følge efter adressens beboere, når de kørte til og fra stedet.

LÆS OGSÅ: Kløvedal er uhelbredeligt syg

Ifølge en mailkorrespondance mellem Helle Flintholm og Sydsjællands Politi er det hele foregået uden politiets deltagelse. Hun har viderebragt informationer om den civile overvågning til politiet, og fortæller til BT, at en anden person med kendskab til overvågningen, også har indgivet en anmeldelse.

Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi afviser at kommentere sagen, til gengæld understreger grundlæggeren af ”Forsvundne Personer”, at man videregiver alle informationer til politiet. Derudover ønsker hun ikke at svare på beskyldningerne.

”Jeg har ingen kommentarer til dette. Vi overdrager alt, hvad vi finder og informationer til politiet, og politiet gør et rigtig flot stykke arbejde. Som jeg også sagde i går (tirsdag, red.), figurerer der så mange rygter, og det er ærgerligt, at nogle vælger at hoppe med på den vogn, for det gavner ikke nogen. Alt, hvad vi foretager os i gruppen, er familien og politiet orienteret om,” udtaler hun til BT og fortæller, at ”Forsvundne Personer” vil fortsætte eftersøgningen af Emilie Meng.

Hvad er din holdning til selvtægt?

BT