Frivillige i Emilie-sagen får skideballe

Frivillige i Emilie-sagen får skideballe

image title: 
Foto: Francis Dean/123rf.com
De frivillige, som har været ude for at lede efter den forsvundne Emilie Meng, har fået en skideballe af Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Skideballen kommer efter, at de frivillige mente, at politiet var for langsomme, og derfor tog de sagen i egen hånd. En drone i luften havde optaget en video, der ifølge flere frivillige, viste konturerne af en menneskekrop, der lå i en sø. De frivillige mente ikke, at politiet reagerede hurtigt nok på oplysninger, og derfor tog de selv ud til søen.

LÆS OGSÅ: Livsfarlig røgfri tobak er populær blandt unge

Efterforskningsleder Søren Ravn-Nielsen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi kommer nu med en opsang til de frivillige.

”Mange troede, at vi ikke reagerede. Men vi var faktisk ude ved søen i løbet af eftermiddagen, og fandt ikke noget. Men det er svært at styre, når så mange kommer ind over. Det går lidt i selvsving,” siger Søren Ravn-Nielsen ifølge Ekstra Bladet til TVØst.
Da der ikke blev fundet noget af betydning, skete der ingen skade, men det kunne der ligeså godt være sket, siger efterforskningslederen.

”Vi får mange henvendelser hver eneste dag i Emiliesagen – og vi vurderer alle henvendelser, og ser på, om vi skal undersøge det nærmere, og hvordan det i givet fald skal ske. Vi har nogle meget professionelle mennesker, der arbejder med denne sag – og vi fulgte jo også netop op på sporet. Det skete også hurtigere end flere af de frivillige hævder,” siger Søren Ravn-Nielsen til TVØst.

Søren Ravn-Nielsen afviser desuden at diskutere sagen yderligere med de frivillige.

”Jeg vil ikke ind i nogen polemik med de frivillige, men det er meget vigtigt, at de lader os politifolk passe vores arbejde. Hvis man gør en opdagelse eller en teori - så kontakt politiet. Almindelige mennesker skal ikke tage ud og undersøge tingene på egen hånd,” udtaler efterforskningslederen.

Kan du forstå, de frivillige får en skideballe?

Ekstra Bladet 
Tags: